Főszerepben a videóbíró

Az Atlético Madrid és a Manchester City fél lábbal már a legjobb nyolc között érezheti magát a Bajnokok Ligájában a Juventus, illetve a Schalke feletti szerdai sikerrel.

Ch. Gáll András
2019. 02. 22. 7:53
Champions League - Round of 16 First Leg - Atletico Madrid v Juventus
Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője kiakadt a vereség miatt Fotó: Sergio Perez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtükön lejátszották a visszavágó mérkőzéseket az Európa-liga nyolcaddöntőjében. Mi, magyarok abban reménykedtünk, hogy jelentős előnye (3-0) és a biztos továbbjutása birtokában a Salzburg beveti ifjú tehetségét, Szoboszlai Dominikot a Cercle Bruges ellen. Végül erre nem került sor. Az osztrákok 5-2-es összesítéssel jutottak tovább. Még egy érdekes magyar kapcsolódás: a Fradival korábban bajnokságot nyert Emir Dilaver gólt szerzett a Dinamo Zagreb színeiben, a horvát csapat 3-0-ra nyert a cseh Plzen ellen, s ezzel továbbjutott.

szerda este a tenyerét, pontosabban az öt ujját mutatta a Wanda Metropolitano közönségének az Atlético Madrid elleni BL-meccsen. Vonatkozhatott ez a portugál öt Aranylabdájára, illetve az öt BL-trófeá­ra. Mindez persze csak válasz volt az Atlético-szurkolók gyalázkodó kórusára: hol „utcalánynak”, hol „adósnak” csúfolták Ronaldót.

A Juve kezdte jobban a meccset, aztán az Atlético egyre inkább belelendült. A második félidőben a becserélt Morata gólt fejelt volt csapatának, ám a német bíró, Felix Zwayer hosszú videó­zás után érvénytelenítette azt. Morata kétségtelenül meglökte Chiellinit. A spanyolok lendületét ez sem törte meg, jött Giménez, majd Godín gólja, s ezzel az Atletí nagy valószínűséggel továbbjutást érő győzelmet aratott.

A második gólnál Diego Simeone, a hazaiak edzőjének agya egy pillanatra elborult, két kézzel megmarkolta a nemi szervét, és mutogatta a közönségnek (persze csak nadrágon keresztül).

Gelsenkirchenben végül érvényesült a papírforma, de hogyan?! Agüero vezetést szerzett a Manchester Citynek, amire Bentaleb büntetőből válaszolt kétszer is. Az első minimum véleményes volt, hiszen Otamendi megpróbálta elhúzni a karját a labda elől, de nem teljesen sikerült, a játék tovább is ment, csak aztán jött a videóbíró… Mindennek tetejébe Otamendit a 69. percben ki is állították, de a City tíz emberrel is fordított. Sané harmincméteres szabadrúgásgólja élményszámba ment, Sterling találata sem volt csúnya – a végén helyreállt a világ rendje.

BL-nyolcaddöntő, első mérkőzések, szerdai eredmények: Atlético Madrid–Juventus 2-0, Schalke–Manchester City 2-3.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.