Gulácsi Pétert komplex csomagként lehet eladni Európában

Gulácsi Péter szerződéshosszabbításáról, az ügynöki kapzsiságról, valamint a magánrepülők és luxusautók világáról is beszélt a Nemzeti Sportnak a többek között Frenkie de Jongot és Victor Lindelöföt képviselő Hasan Cetinkaya játékosügynök.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 05. 19. 9:38
Leipzigs Torwart Peter Gulacsi von RB Leipzig signiert ein Trikot mit der Jahreszahl 2025 zur Vertragsverlaengerung bis
Leipzigs Torwart Peter Gulacsi von RB Leipzig signiert ein Trikot mit der Jahreszahl 2025 zur Vertragsverlaengerung bis 2025 / 7. Mai 2021 / Red Bull Akademie, Leipzig. Peter Gulacsi Vertragsverlaengerung bis 2025 *** Leipzig goalkeeper Peter Gulacsi of RB Leipzig signs a jersey with the year 2025 to extend his contract until 2025 7 May 2021 Red Bull Academy, Leipzig Peter Gulacsi contract extension until 2025 Fotó: motivio via www.imago-images.de
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aktív szerepet játszott abban, hogy az AS Romától a Liverpoolhoz igazolt, és több üzletet bonyolított le a Sevillával. Az FC Barcelonában futballozó Frenkie de Jongot és Martin Braithwaite-et is ő képviseli, akárcsak a Manchester Unitedben játszó Victor Lindelöföt. A HCM Sports Managementet irányító, kurd származású svéd játékosügynök, Hasan Cetinkaya neve a szűk elitben szereplő topkluboknál is ismerősen cseng, ráadásul két éve az RB Leipzig és a magyar válogatott kapuját őrző karrierjét is ő egyengeti – nem véletlen, hogy a közelmúltban a lipcsei klub négy plusz egy évre szóló, Bundesliga-szinten is kiemelkedő feltételeket garantáló szerződést kínált a 31 esztendős kapusnak, akit a Leipzig mellett a Dortmund, az Inter, az AS Roma, valamint a Tottenham is szeretett volna megszerezni.

 

Gulácsi Péter éppen egy olyan mezt ír alá az RB Leipzig akadémiáján, amely jelzi, 2025-ig marad a klubnál

 

– Ennek több oka volt, de a legfontosabb talán az, hogy a Bundesliga egyik legjobb kapusáról beszélünk – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban Hasan Cetinkaya. – A statisztikákat és a kapott gól nélküli meccsek számát elnézve nincs min csodálkozni, olyan játékosról van szó, aki a Bajnokok Ligájában is bizonyított, most pedig a nyári Európa-bajnokságra készül. Elég komplex „csomagot” kap Gulácsi Péter személyében a csapat, nem véletlen, hogy két évvel ezelőtt már bejelentkezett érte a Sevilla. Akkor is új szerződéssel bírta maradásra a Leipzig, de beletettünk a megállapodásba egy kivásárlási záradékot, amely az idén nyáron lépett volna életbe. Gulácsi Péter az utóbbi két évben még magasabbra tette a lécet, nem véletlen, hogy Oliver Mintzlaff, az RB Leipzig vezérigazgatója minden követ megmozgatott, hogy maradjon, és a nyáron érkező Jesse Marsch vezetőedző is közölte, a magyar kapus nem mehet sehova. Ennek eredményeképpen a Leipzig minden ajánlatra ráígért, és mivel Gulácsi Péter, valamint a családja is jól érzi magát Lipcsében, a maradás mellett döntött.

Hasan Cetinkaya szerint ennek ellenére nem biztos, hogy Gulácsi Péter Lipcsében fejezi be a pályafutását. Ezután beszél arról is, hogy miért lett belőle játékosügynök, és mi jellemzi a jó menedzsert a szakmájában.

– A legtöbb ügynök hamar kapzsivá válik, és az első sikeres üzletkötés után már csak a pénz vezérli. Én viszont úgy tartom, ne fuss a pénz után, hagyd, hogy a pénz fusson utánad! Vagyis lépésről lépésre építsd fel a játékost, olyan klubot keress neki, amelynél fejlődhet és egyre jobb teljesítményt nyújthat. Ha így lesz, egyre nagyobb klubok figyelnek majd fel rá, és beigazolódik az általam említett tétel.

Az interjúból megtudhatjuk, hogyan lehet kiérdemelni világklasszis futballisták bizalmát, hogyan zajlanak a háttérben a tárgyalások, miért sírta el magát a Barcelona igazgatója, és mit gondol a saját megítéléséről.

 

Hasan Cetinkaya (balra) és Pep Segura (jobbra), aki elsírta magát, amikor sikerült megállapodni Frenkie de Jong (középen) szerződéséről

– Szerintem maximalistának tartanak, aki mindent megtesz a játékosaiért. Ha ők mindent beleadnak a pályán, én is elmegyek értük a falig a tárgyalóteremben. Még egyik játékosomnak sem ígértem olyasmit, amit nem tartottam be. Gulácsi Péterrel például néhány hónapja családi körben találkoztunk, én pedig leírtam neki egy papírlapra, pontosan mi történik majd a következő hónapokban, és hogy mire számíthat. A papírt látva hüledezett, de végül minden úgy történt, ahogyan megjósoltam neki.

Hasan Cetinkaya beavatta az olvasót abba is, hogy a sztárklubok hogyan akarják elkápráztatni a kiszemeltjeiket, és azt, hogy melyikük ebben a legprofibb, Végül arra a kérdésre, hogy mi a különbség a sztárügynökként ismert Mino Raiola, Jorge Mendes páros, valamint ő között, ezt felelte:

– Talán az, hogy Mino Raiolából Zlatan Ibrahimovic, Jorge Mendesből pedig „csinált” sztárügynököt. Én viszont magamat építettem fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.