Három hónap szenvedés után édes a Magyar Kupa-győzelem

Hosszan elhúzódó tornának hosszan elhúzódó végjátékát láttuk vasárnap este a férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében. A nyári forróság helyett a didergős őszi időben megrendezett finálé kárpótlást adott minden türelmetlen óráért, hiszen magas színvonalú, fordulatokkal teli rangadót láthattunk az FTC-Telekom és a Szolnoki Dózsa előadásában. Végül ötméteres-párbajban a zöld-fehérek győztek, s fennállásuk során huszadszor nyerték el a kupát.

2020. 09. 28. 8:00
null
Budapest, 2020. szeptember 27. A gyõztes FTC csapata a BENU Férfi Magyar Kupa döntõjében játszott Szolnoki Dózsa - FTC-Telekom Waterpolo mérkõzés után a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2020. szeptember 27-én. FTC-Telekom Waterpolo - Szolnoki Dózsa 19-18. MTI/MTI Fotószerkesztõség/Kovács Tamás Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megható pillanatok előzték meg a mérkőzést. A rivalizálás eltűnt, elcsendesültek a lelátók, hogy a szurkolók megemlékezhessenek a június 18-án elhunyt Benedek Tiborról. Peregtek a háromszoros olimpiai bajnok, legendás játékos pályafutásáról szóló rövidfilm képei, miközben angyalföldi, ferencvárosi és szolnoki nézők egy emberként skandálták, hogy „Benedek Tibi”.

A megemlékezés után következett a meccs, amelyet még sokáig emlegetünk majd. Nemcsak a nézőknek jelentett nagy élményt a büntetőpárbajban véget ért összecsapás, hanem a játékosoknak is. Erre utaltak a Ferencváros görög vízilabdázójának szavai, Jannisz Funtulisz a döntőt követően a Magyar Nemzetnek nyilatkozott a közelmúlt megpróbáltatásairól.

– Három hónappal ezelőtt kezdtünk el készülni erre a tornára. Egy hónapja még úgy tűnt, hogy lejátsszuk a négyes döntő mérkőzéseit, de aztán több játékos is megfertőződött koronavírussal, köztük én is, és karanténba kellett vonulnunk. Elhalasztották a mérkőzést, megváltozott a menetrendünk, újra és újra meg kellett kezdenünk a felkészülést. Ez nagyon nehéz, persze nemcsak nekünk, hanem a többi csapatnak is. Muszáj volt a legjobbunkat nyújtanunk – mondta.

– Azt mondtam magamnak, hogy három hónapot szenvedtél ezért az egy napért. Szóval bármi történik, mindent bele kell adnod, hogy azt érezd, megérdemelted ezt a győzelmet – folytatta a döntőben öt gólt dobó játékos.

– A járványhelyzet miatt most nem tudjuk megünnepelni, hogy nyertünk, de belül nagyon jól érzem magam. A Szolnok kiválóan játszott, fantasztikus meccs volt. Nyerhettek volna ők is, de ez a mi napunk volt. Innen folytatjuk – tette hozzá Funtulisz.

Értékelések a medence széléről

a Ferencváros vezetőedzője: – Óriási mérkőzés volt. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy ebben az összeállításban, ilyen körülmények között is képesek voltunk küzdeni és nyerni. Nekem nagyon sokat jelent ez a győzelem, rendkívül boldog vagyok. A Szolnok nagyon jól játszott, de mi is.

Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője: – A vízilabda minden szépségét láthattuk ezen a meccsen. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk győzni, mert közben többször is úgy éreztem, hogy megfoghatjuk a Fradit. Ezzel együtt büszke vagyok a fiúkra, mert mindent kiadtak magukból.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.