Kane-nel és Lewandowskival kell megküzdenünk a katari vb-ért

Kisorsolták Zürichben a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezőcsoportjainak beosztását, amelyen a magyar labdarúgó-válogatott az I csoportba, többek között Anglia és Lengyelország mellé került. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint ugyan csapatunk nem tartozik a favoritok közé, de már bizonyította, hogy képes meglepetést okozni.

Magyar Nemzet
2020. 12. 07. 18:44
katari vb
Zürich, 2020. december 7. A FIFA által közreadott képen a trófea a színpadon a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai csoportbeosztásának sorsolása elõtt Zürichben 2020. december 7-én. MTI/EPA/FIFA/Kurt Schorrer Fotó: Kurt Schorrer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott a harmadik kalapból várta a zürichi sorsolást, ahol az I csoportba, Anglia, Lengyelország, Albánia, Andorra és San Marino mellé került.

– Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a sorsolásoknál általában nincs szerencsém, bár tény, hogy kerülhettünk volna nehezebb csoportba is – vélekedett szövetségi kapitány.

Southgate nem írja le a magyarokat

Az angol válogatott szövetségi kapitánya megemlékezett az Évszázad mérkőzéséről is.

– Bár mindkét nálunk erősebb csoportellenfelünk csak a harmadik lett a Nemzetek Ligája csoportjában, ez nem szabad, hogy megtévesszen minket, hiszen a legutóbbi vb-n elődöntős angolok jelenleg negyedikek a világranglistán, míg a lengyelek a 19. helyen állnak, ráadásul náluk játszik Lewandowski, aki az egy vb-selejtezősorozatban szerzett legtöbb gól csúcstartója 16 találattal. Albánia szerintem a negyedik kalap erősebb csapatai közé tartozik. Andorra a 151., San Marino pedig az első 200-ban sincs, ugyanakkor pont Andorra kapcsán emlékezhetünk, hogy ezek a kis csapatok borzasztó veszélyesek tudnak lenni, ha nem vesszük őket elég komolyan. Ezúttal sem mi vagyunk a csoport favoritjai, de az elmúlt hónapokban többször is sikerült borítanunk a papírformát, és most is mindent meg fogunk tenni azért, hogy erre ismét képesek legyünk – ígérte az olasz szakember.

A jövő márciustól novemberig tartó kvalifikációból a győztesek automatikusan kijutnak a katari világbajnokságra. A csoportmásodikokhoz csatlakozik majd két olyan együttes, amely a Nemzetek Ligájában megnyerte csoportját, de a vb-selejtezők során nem végzett az első két helyen – ez lehet akár a magyar válogatott is. A playoffban ez a 12 válogatott küzd majd a fennmaradó három európai helyért, három ágon, egymeccses párharcokban 2022 márciusában.

A CSOPORTBEOSZTÁS:

A csoport: Portugália, Szerbia, Írország, Luxembourg, Azerbajdzsán;

B csoport: Spanyolország, Svédország, Görögország, Grúzia, Koszovó;

C csoport: Olaszország, Svájc, Észak-Írország, Bulgária, Litvánia;

D csoport: Franciaország, Ukrajna, Finnország, Bosznia-Hercegovina, Kazahsztán;

E csoport: Belgium, Wales, Csehország, Fehéroroszország, Észtország;

F csoport: Dánia, Ausztria, Skócia, Izrael, Feröer-szigetek, Moldova;

G csoport: Hollandia, Törökország, Norvégia, Montenegró, Lettország, Gibraltár;

H csoport: Horvátország, Szlovákia, Oroszország, Szlovénia, Ciprus, Málta;

I csoport: Anglia, Lengyelország, MAGYARORSZÁG, Albánia, Andorra, San Marino;

J csoport: Németország, Románia, Izland, Észak-Macedónia, Örményország, Liechtenstein.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.