Katalán nyelvtanulásra kötelezte a Barca Messit

A klubbal 555 millió euróért cserébe aláírt szerződés értelmében a Barca sztárjának, Lionel Messinek katalánul kellett tanulnia, illetve be kellett illeszkednie a katalán társadalomba.

Tóth Brigitta
2021. 02. 02. 13:40
Messi
Messi nyugodtan készülhet a Copa Americára Fotó: EPA/Enric Fontcuberta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Naponta új részleteket szivárogtat ki az El Mundo spanyol napilap argentin futballsztár négy évadra aláírt „fáraószerződéséből”. Kedden címlapra tették a dokumentumnak azt a részletét, melyből kiderült: a csapat a katalán nyelv elsajátítására kötelezte a klasszist, illetve a szerződés értelmében „maximális erőfeszítést kellett megtennie azért, hogy beilleszkedjen a katalán társadalomba és kultúrába”.

Az El Mundo megjegyezte: Messi egészen biztosan nem teljesítette a kontraktusnak ezt a feltételét, mivel nyilvánosan meg sem próbált megszólalni katalánul. Kiderült az is, hogy a játékos maga kérte, mentesüljön a szerződés alól, ha Katalónia esetleg függetlenedne Spanyolországtól.

Messinek ezen kívül el kellett fogadnia, hogy a szakértők kedvük szerint mozgathassák őt a számára ideálisnak tartott pozíciók között, továbbá megtiltották neki, hogy jetskizzen és nagy összegeket költsön el fogadásokon.

Hétfőn derült ki, hogy Messi az 555 millió eurós fizetés mellett 39 milliós „hűségdíjra” is jogosult a csapattól, akár náluk folytatja pályafutását, akár nem. Utóbbi összeget idén július 15-én veheti át a Barcától. Hogy ki szivárogtatta ki a focista szerződését, arról továbbra sincs hír.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.