Szucsánszki nagyszerű születésnapja, közel a bajnoki cím

A Ferencváros női kézilabdacsapata a születésnapján tíz gólig jutó Szucsánszki Zita vezérletével 29-27-re nyert Debrecenben. Két lépésre került a bajnoki cím a zöld-fehérektől.

Magyar Nemzet
2021. 05. 22. 18:46
Szucsánszki
Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta a Ferencváros női kézilabdacsapata 31-22-re legyőzte a Győrt, a kezében tartja a hazai bajnoki cím sorsát, de ahhoz, hogy ne is engedje ki onnan, várhatóan minden hátralévő meccsét meg kell nyernie az FTC-nek. A legnehezebbnek ígérkező feladat ma, Debrecenben várt Elek Gábor csapatára, hiszen a DVSC idegenben is megszorongatta a Fradit.

A Ferencváros jól kezdte a mérkőzést, volt ötgólos előnyben is az első félidőben, végül csak 16-14-es fórral fordulhatott a második félidőre. Sőt, a DVSC nem elégedett meg a felzárkózással, húsz perccel a vége előtt utol is érte a Fradit.

Elek Gábor azonnal időkéréssel próbálta visszaterelni együttesét a győzelem felé, de utána is felváltva estek a gólok a két kapunál. Aztán Szucsánszki Zita vette vállára a Ferencvárost, az irányító első tíz lövése kivétel nélkül gólt ért a meccsen, vezérletével pedig újra elkezdett elszakadni ellenfelétől a vendég csapat.

A DVSC hosszú percekig megakadt 24 gólon, és a hajrában már nem volt esélye, hogy újra utolérje a Ferencvárost, így bár kétszer is megszorongatta, pontot a debreceni csapat sem tudott elvenni a bajnokságban az FTC-től. Az utolsó időkérés után a születésnapját nagyszerű játékkal ünneplő Szucsánszki szándékosan rontott kicsit a statisztikáján, a meccs utolsó momentumaként saját szurkolóinak dobta a labdát.

– Elek Gábor annyit kért, hogy dobjuk föl a labdát, jó messzire. Nagyon büszke vagyok a csapatra és a szurkolókra, nagyon kellettek ők is, nehéz meccs volt. Nagy lépést tettünk a bajnoki cím felé, de van még két meccs, azokat is hozni kell – hangsúlyozta Szucsánszki a mérkőzés után az M4 Sportnak adott nyilatkozatában.

Az a bizonyos két mérkőzés kedden, Fehérváron, majd pénteken, hazai pályán, az MTK ellen vár a Ferencvárosra, amely továbbra is a jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően vezeti a tabellát a Győr előtt.

Női kézilabda NB I, 24. forduló

DVSC Schaeffler–FTC-Rail Cargo Hungaria 27-29 (14-16)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.