Parádés játékkal jutott tovább a Fradi Bulgáriában

Némi szerencsével bár, de izgalommentesen abszolválta a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában a visszavágót: 3-2-re nyert a Ludogorec vendégként, így 5-3-es összesítéssel jutott a második körbe, ahol a máltai Valletta lesz az ellenfele.

2019. 07. 17. 22:00
Ludogorets Razgrad vs Ferencvaros Budapest
epa07723124 Igor Kharatin (L) of Ferencvaros in action against Marcelinho (R) of Ludogorets during the UEFA Champions League first qualifying round, second leg soccer match between Ludogorets Razgrad and Ferencvaros Budapest in Razgrad, Bulgaria, 17 July 2019. EPA/VASSIL DONEV Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az már kedd este eldőlt, hogy ha továbbjut a Fradi, akkor a Valletta FC lesz az ellenfele a második körben. A máltai bajnok a Dudelange-ot búcsúztatta 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal. A luxemburgi csapat neve ismerősen cseng, tavaly a Vidit izzasztotta meg, a fehérváriak csak szerencsével mentek tovább az első fordulóban. A Dudelange ezt követően három körön is átrágta magát az Európa-liga selejtezőjében, s feljutott a főtáblára. Idén meg elvérzik a Vallettával szemben…

Szergej Rebrov ugyanazt a tizenegyet küldte pályára Razgradban, mint egy hete, tehát az FTC így állt fel: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko, Haratin – Zubkov, Skvarka, Nguen – Priskin. A bolgárok trénere, Sztojcso Sztojev három helyen is nem változtatott, s az egyik új emberrel, Marcelinhóval meg is gyűlt a ferencvárosiak gondja.

Haratin (balra) fejesgólja megalapozta a sikert
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Addigra azonban jóformán eldőlt a meccs. A 17. percben Skvarka ívelt be szögletet a jobb oldalról, a hazai védők megfeledkeztek Haratinról, aki „felhő fejessel” szépen bólintott a hosszú felsőbe. A 21. percben jött Marcelinho – először. Szabadrúgása a jobb kapufáról pattant kifelé, Dibusz csak szemmel verte a lövést. Rögtön az ellentámadásból növelte az előnyét a Ferencváros. Zubkov némi szerencsével lódult meg a jobb szélen, Skvarkához passzolt, akinek az éles szögből leadott, nem túl erős, lapos lövése szintén némi szerencsével becsorgott a hosszú alsóba. 0-2! – ami után a Ludogorecnek már négyet kellett volna rúgnia a továbbjutáshoz. Egyet három percen belül szerzett is, szöglet után Ihnatenko csak nézte, ahogy Terziev emelkedik, s a hálóba fejel. Ihnatenko ezután lemaradt az emberéről, majd utánarúgott – sárga lap, s újabb hazai szabadrúgás következett szinte ugyanonnan, mint néhány perccel korábban, Marcelinho ezúttal is keveset tévedett. A 28. percben egyenlíthetett volna a Ludogorec. Marcelinho okos passza után Swierczok tört be a 16-oson belülre, Lovrencsics kétségtelenül utánanyúlt, s ha nem is húzta vissza, meg lehetett adni a büntetőt. Swierczok hanyagul „panenkázni” akart, de Dibusz felállt, s kiütötte a labdát.

Ezzel mintha ellőtte volna puskaporát a bolgár bajnok, az első félidő hajrájában már csak Ihnatenko újabb hajmeresztő hibáját kellett kibekkelni. A 2-1-es, összesítésben 4-2-es előny birtokában a Ferencvárosnak nem volt oka az idegeskedésre a második félidőben. S egy újabb szerencsés találat – Tokmac lövése megpattant az egyik védő fején – már a 48. percben lezárt minden kérdést. Az 56. percben Rebrov is belátta, ez nem Ihnatenko napja, s lecserélte honfitársát.

Heister öngólja ugyan borzolta a kedélyeket, de a Fradi 3-2-re így is nyert, s csakúgy, mint tavaly a Vidi, kiverte az esélyesebbnek tartott Ludogorecet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.