Kettős győzelemmel jutott ki a vb-re a magyar női kézilabda-válogatott

A mieink az idegenben aratott fölényes, 18 gólos győzelem után a selejtező zalaegerszegi visszavágóján is legyőzték Ausztriát, ezúttal 28-19-re.

Forrás: MTI2019. 06. 05. 19:51
null
Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar női kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, miután az idegenbeli sikert követően szerdán 28-19-re legyőzte Ausztriát a selejtező zalaegerszegi visszavágóján.

A mieink vasárnap 41-23-ra nyertek Grazban a párharc első mérkőzésén, vagyis a visszavágó gyakorlatilag tét nélküli volt. A meccs legeredményesebb játékosa hat góllal Klujber Katrin volt.

A 24 csapatos vb november 30. és december 15. között lesz Kumamotóban. Ez lesz a 24. női világbajnokság, és a 22., amelyen a magyar válogatott is részt vesz.

A házigazda Japán és az Európa-bajnok Franciaország mellett a világbajnok indulási jogot szerez a jövő évi, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak, akárcsak a legutóbbi Európa-bajnokság azon két legjobb csapata, amely a vb-n nem kerül a hét közé. A mieink hetedik helye az Eb-n ilyen szempontból is értékes volt.

Eredmény,

Női világbajnoki selejtező, visszavágó:

Magyarország-Ausztria 28-19 (16-10)

a legeredményesebb játékosok: Klujber 6, Klivinyi 5, Kopecz 3, illetve P. Kovacs, Frey 5-5

A párharcot a magyar válogatott nyerte kettős győzelemmel, 69-42-es összesítéssel.

a kvalifikációnak örülhetett, sérülésének viszont annál kevésbé Fotó: MTI/Illyés Tibor

A kezdés előtt Janurik Kingát a huszonötödik, Klivinyi Kingát pedig az ötvenedik válogatottsága alkalmából köszöntötte a magyar szövetség. A kerettagok közül Kiss Évát, Kovacsics Anikót és Mészáros Reát nem nevezték a meccsre.

Az első félidőben a lelátón nem látszott, hogy már idegenben eldőlt a párharc, hiszen a telt házat jelentő 2600 néző remek hangulatot teremtett, a pályán viszont eleinte nem mutatkozott meg a két csapat közti komoly különbség. Az osztrákok Sonja Frey góljaival a 19. percig jól tartották magukat (8-8), majd a házigazdák Klujber Katrin vezérletével 7-1-es sorozatot produkáltak, így a szünetben már fölényesen vezettek.

A Ferencváros átlövőjét, Háfra Noémit az első félidőben sérülés miatt elveszítették a hazaiak.

Kim Rasmussen, a magyarok szövetségi kapitánya a második félidőben is számos felállást és taktikai variációt gyakoroltathatott csapatával, amelynek ezen a meccsen a beállós játék és az átlövések voltak az erősségei, a szélsők megjátszása és hatékonysága viszont jelentősen elmaradt a megszokottól.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A meccs háromnegyedénél már tíz góllal vezettek a mieink, akik ezúttal is magabiztosan nyertek, mivel a különbség a folytatásban sem változott számottevően.

A két csapat 58. alkalommal játszott egymással, a mérleg magyar szempontból két döntetlen és 11 vereség mellett 45 győzelem. A magyar válogatott ötödször lépett pályára Zalaegerszegen, mutatója négy győzelem és egy vereség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.