Kleinheisler és Sallai góllal üzent a lengyel válogatottnak

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön megkezdi a világbajnoki selejtezőket Lengyelország ellen. Marco Rossi szövetségi kapitány keretében a külföldön játszó futballistáknak kulcsszerep jut a mérkőzéseken, ezért most különösen érdekes, hogy mi történt velük, milyen teljesítményt nyújtottak az utóbbi napok során a klubcsapataikban. Szokásos összeállításunkban erre adunk választ.

2021. 03. 22. 7:30
null
Kleinheisler László gólja volt a sláger a mérkőzés után Forrás: nk-osijek.hr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kleinheisler László vitte el ezúttal a pálmát a magyar légiósok közül. A horvát bajnokságban az NK Osijek a Lokomotiva Zagrebet fogadta a magyar középpályással a kezdőcsapatban, Gyurcsó Ádám nem szerepelt a keretben. A találkozó 14. percében Kleinheisler alighanem a forduló gólját szerezte, amikor ballal, kapásból bombázott az ellenfél hálójába. A nem mindennapi találat természetesen téma volt a mérkőzés után is, a klub honlapján Josip Vukovic, az eszékiek 28 esztendős középpályás is kitért rá:

 

Kleinheisler László gólja volt a sláger a mérkőzés után
Fotó: Nk-osijek.hr

 

– Meg is jegyeztem Lászlónak, talán a Puskás-díjat kívánja elhódítani az esztendő végén. Ez az ember egyszerűen nem képes szimplán, mondjuk úgy, „normális” gólt szerezni, és adja Isten, hogy ezt a jó szokását megtartsa. Ramón Miérez esetében pedig, ha fejes jön, az nyolcvanöt százalékban be is talál. Amúgy meg megyünk tovább meccsről meccsre, mindig a maximumra törekszünk. Remekül megy mindenki az edzéseken, az eredmények jönnek, és ezt kell tovább folytatnunk. Most néhány nap szünet jön a legtöbbünk számára a válogatott meccsek miatt, hogy azt követően még erősebben térhessünk vissza.

Az NK Osijek ezzel a pénteki győzelemmel két pont különbséggel áll a második helyen a Dinamo Zagreb mögött, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Kleinheisler László gólja

 

Szerbiából sajnos rossz hírről számolhatunk be: Holender Filip megsérült. A Partizan Beograd kitűnő hetet zárt, előbb egy hete, hétfőn 5-1-re legyőzte a Zlatibor Csajetina együttesét, akkor a magyar légióst a szünetben lecserélték, majd szombaton a Bacska otthonában szerzett három pontot egy 4-0-s sikerrel, ám ezen az első félidő hosszabbításában elveszítette Holendert.

Holender Filip sérülése

 

Alekszandar Sztanojevics, a Partizan vezetőedzője az Arena Sportnak elmondta, Holendernek – aki a mérkőzés elején egyébként rúgott egy kapufát – fájdalmai vannak, miután a csapat visszaér Belgrádba, röntgenre szállítják. A vizsgálat után a szerb sajtó szerint kiderült, hogy a magyar futballistának nem tört el semmije, de terápiás kezelésen kell részt vennie, így a magyar válogatott játékos nem állhat rendelkezésére a Lengyelország, San Marino és Andorra elleni mérkőzéseken. Az MLSZ vasárnap délelőtt csak annyit közölt, hogy Holender a hátában erős fájdalmat érez, így a nap során több orvosi vizsgálaton is átesik, s ezek eredményétől függ, hogy csatlakozni tud-e a válogatott keretéhez.

Törökországban két magyar légiósunk vitézkedik, közülük Varga Kevin az elmúlt héten kétszer is pályára lépett. Az első meccsen, kedden igen hatékony volt, hiszen a 87. percben cserélték be a Kasimpasába, amikor a csapata hazai pályán 0-1-re állt a Konyasporral szemben, és a 96. percben adott egy gólpasszt, így lett 1-1 a végeredmény. Szombaton a Gencerbirligi otthonában ez nem jött össze, a magyar csatár a 63. percben állt be, a Kasimpasa pedig kikapott 2-1-re. A Fenerbahce Szalai Attilával a fedélzeten rangadót játszott vasárnap, a tabellát őt öt ponttal megelőzve az élen álló Besiktas vendége volt, és a 89. percben egyenlítve 1-1-et ért el, a magyar védőnek volt néhány szép mentése. A Besiktas előnye maradt öt pont a harmadik helyen álló Fener előtt, és egy meccsel kevesebbet játszott, az előnye a második helyen álló Galatasaray előtt pedig három pont.

a héten, ha csak néhány perc erejéig is, de visszatért a Bristol Citybe. A magyar középpályást március 6-án az egyik saját csapattársa rúgta közelről fejbe a labdával, kórházba került, és ki kellett hagynia egy fordulót. A múlt hét közepén a Blackburn Rovers otthonában elért 0-0-s döntetlen során a 84. percben állhatott be csereként, a szombati bajnokin viszont a kispadon ragadt a Rotherham ellen, amely 2-0-lal elvitte a három pontot Bristolból. Cipruson a rájátszás zajlik, az Omonia Nicosia legyőzte az AEK Larnacát, Lang Ádámot a 82. percben cserélték be. A svájci Lugano 2-1-re legyőzte a Baselt, Kecskés Ákos az első félidőt töltötte a pályán.

 

Kalmár Zsolt ezúttal nem szerzett gólt a Dunaszerdahelyben
Fotó: Nemzeti Sport/Lelkes Ernő

 

Szlovákiában a Slovan Bratislava a sérüléséből lábadozó Holman Dávidot nélkülözve játszott otthon 2-2-t a Zilinával, a Dunaszerdahely pedig a Trnava vendége volt. A DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt még a mérkőzés előtt nyilatkozott a Nemzeti Sportnak , és többek között azt is elmondta, bár csapatának jelentős a hátránya a listavezető Slovan mögött, még nem mondott le a bajnoki cím megszerzéséről. Kalmár mellett is végig a pályán volt a DAC-ban, amely fordulatos meccsen 3-2-re kikapott egy 93. percben kapott góllal, és már tizenegy pont a lemaradása a Slovannal szemben, azaz ideje megbarátkoznia a második hellyel.

A legnagyobb magyar kontingens a Bundesligában található, és mind a négy ott futballozó honfitársunk kulcsembere a válogatottnak. Gulácsi Péterről a hétvégén nem derült ki, milyen formában véd, az RB Leipzig ugyanis úgy nyert 1-0-ra a Bielefeld stadionjában, hogy a kapusnak egyszer sem kellett ízelítőt adnia a tudásából. is végig a pályán volt, továbbra is sérült, a héten kiderült, várhatóan májusban kezdheti el az edzéseket. A Mainz Szalai Ádámot a kispadon tartva 2-1-re győzött Hoffenheimben, és ezzel feljebb lépett nemcsak a kiesést, hanem az osztályozót jelentő helyektől is, megelőzve a Kölnt. Herthája a vártnál simábban, 3-0-ra verte a Leverkusent, és éppen a Mainz előtt áll a tabellán a jobb gólkülönbségének köszönhetően. A légiósok hétvégéjét a Freiburg zárta, amely Sallai Rolanddal a kezdőben az Augsburgot fogadta, a magyar támadó az 51. percben szép akció végén szerzett vezetést, majd a 81. percben lecserélték, a csapata pedig 2-0-ra győzött.

gólja

 

 

MARCO ROSSI KERETE Kapusok: Tóth Balázs. Védők: Hangya Szilveszter, Kecskés Ákos, Lovrencsics Gergő, Willi Orbán Középpályások: Cseri Tamás, Holender Filip, Kalmár Zsolt, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Nego Loic, Schäfer András, Sigér Dávid Támadók: Géresi Krisztián, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Varga Kevin, Varga Roland

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.