Günther megmondta neki, hogy egy idióta

Egyre inkább közeledünk a Formula–1-es szezon kezdetéhez – március 12–14. között rendezik meg a kollektív tesztet Bahreinben, két hétre rá pedig itt lesz az első verseny –, sorban érkeznek a hírek a csapatokról. Így például a Haas háza tájáról, és a mezőny „rossz fiújáról”, az újonc orosz Nyikita Mazepinről.

Magyar Nemzet
2021. 02. 20. 20:55
Maazepin
Mazepin Forrás: Twitter/Haas F1 Team
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21 éves Nyikita Mazepin még be sem mutatkozott a Formula–1-ben, de sokan máris száműznék az autósport elitkategóriájából. Az orosz pilóta a héten átesett az üléspróbán, a Haas erről meg is osztott fotókat és egy videót, a közösségi oldalakon (Facebook, Instagram, Twitter) pedig özönlenek a hozzászólások, amelyek nem éppen pozitív kicsengésűek…

Mazepin viselkedése már tavaly kiverte a biztosítékot, amikor nyilvánosságra került egy videó arról, hogy Dubajban egy hölgyismerősét molesztálja. Idén pedig az is kiderült, hogy még szintén az elmúlt évben Angliában, a közúti forgalomban fittyet hányt a közlekedési lámpa piros jelzésére, a szabálysértéséből bírósági ügy is lett. De már tavaly kampány indult „Nemet mondunk Mazepinre!” mottóval, és akik ezen a véleményen vannak, azok közül sokan a Haas posztjaihoz egyszerűen csak annyit írnak, hogy „NO”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Haas F1 Team (@haasf1team) által megosztott bejegyzés

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke azonban kitart a renitens pilóta mellett, elmondta, hogy Mazepin mindent megbánt, és szerinte tanulni fog a hibáiból. Az amerikai istálló tulajdonosa, Gene Haas is ezen a véleményen van, de a nyilatkozatából azért kitűnik, hogy alaposan leteremtették a versenyzőjüket.

– Günther megmondta neki, hogy egy idióta, ilyesmiket nem lehet csinálni, ez teljességgel elfogadhatatlan. A közösségi oldalakon a megnyilvánulások rendkívül hevesek az irányába, sokan azt szeretnék, hogy a fejét vegyük, de ez nem lenne helyes eljárás – fogalmazott Gene Haas.

A Haas-istállónál Nyikita Mazepin csapattársa idén a Formula–1-ben ugyancsak újonc német Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok fia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.