Mindenképpen lesz többletköltség, de nem tudni mennyi

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyelőre nem összegezte, mekkora többletköltséggel kell számolni a tokiói játékok elhalasztása miatt.

Forrás: MTI2020. 04. 03. 9:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez még túl korai lenne. Láttam számokat, de ezek csak spekulációk. Nagyjából tízezer költségvetési tételt kell átvizsgálni” – nyilatkozott Christphe Dubi sportigazgató.

Szakértők szerint Japánnak legalább kétmilliárd eurónak megfelelő összeget kell kapnia a plusz kiadások miatt. Dubi szerint a költségek megoszlanak a rendezők, a NOB és az olimpiai család többi tagja között, a pontos számításokat most végzik.

Kérdéses az is, hogy a NOB mennyit vállal az úgynevezett nem tervezett többletköltségekből.

A prioritást a szervezők számára most a 41 versenyhelyszín áttekintése jelenti, hogy ezeket biztosítsák jövő nyárra is. A másik nagy megoldandó feladat az 5000 lakásból álló olimpiai falu, amelynek házait már értékesítettek.

„Ezek nagyon sürgős dolgok” – mondta Dubi. Hozzátette: mindenkinek kreatívnak és innovatívnak kell lennie.

A tokiói olimpiát a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották. Jövőre július 23-án kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.