Nem fogják kitalálni, hogy Dzsudzsák Balázs miben lát fantáziát

Dzsudzsák Balázs 2021. februárja 18-tól az első Első Magyar Léghajógyár Kft. egyik kisebbségi tulajdonosa. A Debreceni VSC-vel a következő szezonban újra az NB I-ben szereplő középpályás már a civil életére is gondol.

Magyar Nemzet
2021. 06. 25. 12:22
DZSUDZSÁK Balázs
Dzsudzsák Balázs már a futball utáni jövőjét építi Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az mfor.hu az Opten adatbázisára hivatkozva arról ír, hogy 2021 februárjában lett a Nyírlugason bejegyzett Első Magyar Léghajógyár Kft. egyik kisebbségi tulajdonosa. A cég fő – és egyedüli – tevékenységeként a légi és űrjárművek gyártását jelölték meg.

Elismerjük, ha ez a történet április elsején látna napvilágot, többen gondolhatnák, hogy áprilisi tréfáról van szó, pedig nem. A háttérben egészen messzire vezetnek a szálak – földrajzilag és tervek szintjén egyaránt – írja az mfro.hu.

Dzsudzsák a légi és űrjármágyártásban lát fantáziát
Fotó: Haon.hu/Kovács Péter

Az Első Magyar Léghajógyár Kft. egy egészen friss alapítású társaság: 2020. október 2-án jegyezte be a cégbíróság hárommillió forintos jegyzett tőkével. Fő tevékenysége pont az, amire a cég elnevezéséből következtetni lehet: légi, űrjármű gyártása.

Ezen kívül mással nem is terveznek foglalkozni, hiszen egyedüli tevékenységként jelölték meg ezt a cég alapításakor.

Bár a kezdeti tulajdonosi kör az elmúlt nyolc hónapban alaposan átalakult, annyi bizonyos, hogy a céget három másik társaság hozta létre: többségi tulajdonrésze volt a debreceni székhelyű RTS Vízvágó Kft.-nek, mellette a kecskeméti Edubox Bt.-nek és a nyírlugosi Mopi-Trade Kft.-nek volt tulajdoni hányada.

A cégbírósági dokumentumokból kiderül, hogy ez a tulajdonosi kör alig két hónapig élt, miután decemberben húszszázalékos részesedést szerzett a cégben az izraeli Atlas LTA Advanced Technology.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.