Rangadók hétvégéje Európában

Az elmúlt évtizedek két legjobb német futballcsapata, a Bayern és a Dortmund csap össze holnap. Vasárnap Angliában a Liverpool és a Manchester hatpontos mérkőzést vív egymással.

Magyar Nemzet
2019. 11. 08. 18:22
Bundesliga - Bayern Munich v Borussia Dortmund
Robert Lewandowski (9), a München centere már 14 gólnál tart Fotó: REUTERS/Kai Pfaffenbach
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt évek – sőt évtizedek – két legjobb német futballcsapata, a Bayern és a Borussia Dortmund csap össze holnap Münchenben a labdarúgó Bundesliga 11. fordulójában. A címvédő bajorok eseménydús napokon vannak túl, mivel a szombati, frankfurti 5-1-es vereség következményeként a klubvezetés menesztette Niko Kovac vezetőedzőt, és a helyére eddigi segítőjét, Hans Flicket nevezte ki. Az ideig­lenes tréner szerdán sikerrel debütált új szerepkörében, mivel együttese 2-0-ra verte a vendég Olimpiakoszt a Bajnokok Ligájában – és ezzel már a nyolcaddöntőbe jutott – úgy, hogy valamennyi sorozatot beleértve szep­tember 21. óta először nem kapott gólt. A Bundesligában a müncheniek csak negyedikek a tabellán 16 kapott góllal, ennél még a 14. helyen álló Union Berlin is kevesebbet szedett be.

– Szükség lesz néhány változtatásra, előrébb kell tolni a védekezésünket, és minél hamarabb vissza kell szereznünk a labdát – fejtette ki ennek kapcsán a német válogatott korábbi pályaedzője, aki ugyanakkor bizakodhat kirobbanó formájában, a lengyel csatár ugyanis már 14 gólnál jár.

Robert Lewandowski (9), a München centere már 14 gólnál tart
Fotó: REUTERS/Kai Pfaffenbach

A második helyen álló Dortmund legutóbb az addig veretlen Wolfsburgot győzte le 3-0-ra, majd a hétközi BL-fordulóban kétgólos hátrányból bravúrosan fordított 3-2-re az Internazionale ellen. Lucien Favre tanítványai mellett szól, hogy az augusztusi német Szuperkupa-mérkőzésen 2-0-ra legyőzték a bajnok Bayernt. Ami a magyar légiósokat illeti, a Gulácsi Pétert és a lábadozó Willi Orbánt foglalkoztató, harmadik helyezett RB Leipzig a Herthához látogat, csapata, a Mainz pedig a szintén nem túl acélos másik berlini gárdát, az Uniont fogadja. Az ötödik helyen álló, a Lipcsével és a Bayernnel azonos pontot gyűjtő Freiburg – soraiban Sallai Rolanddal – a forduló zárómeccsén, vasárnap a Frankfurtot látja vendégül.

A címvédő Manchester Cityt fogadja vasárnap a veretlenül listavezető Liverpool a Premier League 12. fordulójában, amelynek szombati játéknapján a harmadik helyen álló Leicester Citynél az ötödik Arsenal vendégeskedik. A liverpooli rangadó hatalmas jelentőségű mindkét együttesnek, mivel a hazaiak már most hat ponttal vezetnek a City előtt, és ha legyőznék, előnyük kilenc pontra nőne. A Jürgen Klopp vezette Vörösök kiváló másfél szezont tudnak maguk mögött, minden versenysorozatot figyelembe véve tavaly szeptember vége óta nem találtak legyőzőre az Anfield Roadon, ahol a mostani idényben mind az öt bajnoki meccsüket megnyerték 14 rúgott és csupán öt kapott góllal. A Pep Guardiola irányította City az eddigi öt idegenbeli bajnokijából egyet veszített el, meglepetésre az utolsó előtti Norwichtól kapott ki szeptember közepén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.