Előkelő helyen az Euroliga rangsorában a Sopron Basket

A kosárlabda női Euroliga következő kiírására 18 csapat nevezett, ebből 14 biztosan ott lesz a főtáblán, négy viszont selejtezőt játszik, és azután alakul ki a tizenhatos mezőny. A legutóbbi két FINAL4 részvevője, a Sopron Basket helye megkérőjelezhetetlen, a Diósgyőr viszont selejtez a főtábláért, az ellenfele a török Belediyesporral.

Magyar Nemzet
2020. 08. 10. 12:28
null
Fegyverneky (jobbra) sem villogott, de küzdött Fotó: MTI/Nyikos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FIBA tájékoztatása alapján 18 klub adta be nevezését a legrangosabb női sorozat 16 helyére, így négy csapatnak selejtezőt kell játszania. A Sopron Basket biztos tagja a mezőnynek, a DVTK pedig selejtezőt vív a harmadik számú török nevező, az Izmit Belediyespor csapatával. Visszatért a sorozatba a spanyol Salamanca, a francia Basket Landes pedig a nemzetközi szereplésről lemondott Montpellier helyét foglalta el. A csapatokat az adott nemzet klubjainak az elmúlt három esztendőben elért nemzetközi eredményei alapján rangsorolták. A Sopron Basket az utolsó két FINAL4 szereplésének köszönhetően az előkelő negyedik helyet foglalja el a rangsorban.

A ranglista szerint ők a biztos főtáblások (zárójelben az elmúlt három év nemzetközi kupa eredményei alapján felállított nemzetek rangsora): UMMC Ekaterinburg (orosz, 1), Lyon ASVEL Feminin (francia, 2), Fenerbahce (török, 3), Sopron Basket (4), Arka Gdynia (lengyel, 5), CB Avenida (spanyol, 6), ZVVZ USK Praha (cseh, 7), Famila Basket Schio (olasz, 8), TTT Riga (lett, 10), Dinamo Kursk (orosz, 1), Tango Bourges Basket (francia, 2), Galatasaray (török, 3), BC Nagyezsda (orosz, 1), Basket Landes (francia, 2).

Négy klub, a Diósgyőr, a török Izmit Belediyespor, a spanyol SPAR Citylift Girona és a román ACS Sepsi-SIC selejtezőt vív egymással oda-visszavágó rendszerben. A párosításokat a földrajzi helyzet alapján alakították ki. A DVTK és a Girona vívja a második mérkőzéseket hazai környezetben.

Az Európa Kupa küzdelmeibe 35 csapat nevezett, köztük három magyar egyesület, az Atomerőmű-KSC Szekszárd, az UNI Győr, és a VBW CEKK Cegléd. A sorsolásra augusztus 17-én kerül sor Münchenben, a FIBA hivatalos testülete szeptember 1-jén ülésezik, ahol a járványhelyzet alapján dönt a sorozatok lebonyolításának módjáról és időpontjairól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.