Norvég vagy azeri ellenfél várhat a Fradira a BL play-offjában

Hétfő délben az Európai Labdarúgó-szövetség nyoni székházában megtartották a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének sorsolását, kedden pedig már a play-off lehetséges párosításait is elkészítette az UEFA.

Magyar Nemzet
2020. 09. 01. 12:17
null
Glasgow, 2020. augusztus 26. Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa (b) ünnepel, miután gólt szerzett a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án. MTI/EPA/Getty/Mark Runnacles Fotó: Mark Runnacles
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája selejtezőinek a 3. körében a Ferencváros a Dinamo Zagrebet fogadja, ez hétfőn már eldőlt. Az UEFA kedden kisorsolta az esetleges folytatást is. Az biztos volt, hogy a Fradi kiemelt ebben a sorsolásban, így az is biztossá vált, hogy kik közül kerülhet ki az ellenfele abban az esetben, ha túljut a horvát bajnokon.

A bajnokok ágán a kiemeltek között a Red Bull Salzburg (osztrák), az Olimpiakosz (görög), a FERENCVÁROS/Dinamo Zagreb (horvát) párharc győztese és a Slavia Praha (cseh), a nem kiemeltek között az FC Midtjylland (dán)/Young Boys (svájci), Omonia Nicosia (ciprusi)/Crvena zvezda (szerb), Qarabag (azeri)/Molde FK (norvég) és Maccabi Tel-Aviv (izraeli)/Dinamo Breszt (fehérorosz) párharcok győztesei szerepeltek.

Ez lett a play-off sorsolásának az eredménye:

Bajnokok ága

Qarabag (azeri)/Molde FK (norvég)–FERENCVÁROS/Dinamo Zagreb (horvát)

Slavia Praha (cseh)–FC Midtjylland (dán)/Young Boys (svájci)

Maccabi Tel-Aviv (izraeli)/Dinamo Breszt (fehérorosz)–Red Bull Salzburg (osztrák)

Olimpiakosz (görög)–Omonia Nicosia (ciprusi)/Crvena zvezda (szerb)

Nem bajnoki ág

KAA Gent (belga)/Rapid Wien (osztrák)–Dinamo Kijev (ukrán)/AZ (holland)

FK Krasznodar (orosz)–PAOK (görög)/Benfica (portugál)

A play-offban már kétmeccses párharcok lesznek, az első találkozókra szeptember 22-én és 23-án, a visszavágókra egy héttel később kerül sor. Ha a Ferencváros mégsem jut tovább a Dinamo Zagreb ellen, akkor átkerül az Európa-ligába, és ott játszhat a főtáblára jutásért.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.