Szabó Szebasztián legyőzte az amerikai szupersztárt

Ismét Szabó Szebasztián volt a Nemzetközi Úszóliga (ISL) magyar húzóembere a Duna Arénában. Ma rendezték a 10. forduló második napját, amelyen a korábban 50 méter pillangón országos csúcsokat döntött győri úszó ugyanebben a számban legyőzte az amerikai sprintert, Caeleb Dresselt.

Magyar Nemzet
2020. 11. 10. 20:52
GYÁRFÁS Bence; TAKÁCS Krisztián; SZABÓ Szebasztián; Lobanovszkij, Maxim;
Lobanovszkij Maxim (középen) ideális sprinteralkat, hatalmas potenciállal Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ISL tizedik fordulójában a Cali Condors, az LA Current, a London Roar és az Aqua Centurions volt érdekelt, és az utóbbi csapatot erősítő Szabó Szebasztián begyűjtött egy igazán nagy skalpot. A zentai származású győri úszó 50 pillangón korábban kétszer is megjavította az országos csúcsot a Duna Arénában zajló rövid pályás nemzetközi versenyen, és ma 21,86 másodperc alatt teljesítette a számot, azaz századra pontosan megismételte a korábbi rekordját. Ezzel pedig megnyerte a futamát, egyúttal megelőzte Caeleb Dresselt.

Az amerikai szupersztár a 2017-es budapesti világbajnokságon hét aranyérmet szerzett, amivel beállította Michael Phelps vb-rekordját, majd tavaly nyolc érmet gyűjtött a dél-koreai vb-n, amire korábban senki sem volt képes. Egyúttal megdöntötte Phelps világcsúcsát 100 pillangón, tehát jelen pillanatban ő az első számú férfi úszó a világon. Dressel 22,06-tal csapott be a célba másodikként Szabó mögött.

Összességében a Cali Condorsban versenyző amerikai lehetett elégedettebb a nap végén, ugyanis csapata megnyerte a tizedik fordulót az LA Current előtt, a harmadik helyen pedig a London Roar végzett. Szabó együttese, az Aqua Centurions tehát negyedik lett, és ugyanitt versenyez Verrasztó Evelyn is, aki 200 pillangón ötödik, 400 vegyesen hetedik lett.

Ezzel lezárult az alapszakasz, szombaton az elődöntővel folytatódik az ISL, ahová Szabóék csapata már nem jutott be. Az eddigi eredmények alapján egyébként Dressel a legjobban teljesítő úszó a mezőnyben, Szabó pedig a legjobb magyar, a nyolcadik helyen áll a rangsorban, őt (Iron) követi a 33. pozícióban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.