Szécsi: Nem tudom elképzelni, hogy folytatódna a bajnokság

Szinte biztos, hogy ma a bajnokság lezárásáról dönt az MVLSZ elnöksége.

Ch. Gáll András
2020. 05. 11. 11:54
null
Szécsi szerint bajos lenne most a játék Fotó: Teknos Forrás: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem is olyan rég még úgy tűnt – többek között Vári Attila elnök szavaiból is –, hogy hamarosan folytatódik a koronavírus-járvány miatt március 14-én felfüggesztett vízilabda-bajnokság. Igaz ugyan, hogy még csak a saját klubtulajdonban lévő uszodákban indult újra az élet, de mindenki bizakodó volt. Erre jött csütörtökön a hideg zuhany, a férfi- és a női liga nagy többséggel az ob I lezárása mellett voksolt, bajnok és kiesők hirdetése nélkül. Mindez persze még nem jelent jogerős határozatot, azt majd a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) elnöksége hozza meg mai ülésén.

– Nem tudom elképzelni, hogy folytatódna a bajnokság, annak ellenére, hogy mindenki azt szeretné, játsszuk le a hátralévő fordulók mérkőzéseit – már amennyiben adottak a feltételek. Csakhogy nem igazán adottak – mondta lapunknak Szécsi Zoltán, az egri vízilabdázók ügyvezetője. – Képzeljük el, ha annak a háromszáz játékosnak, aki szerepel a csapatokban, elvégeznénk a fejenként két koronavírus tesztet, az 24 millió forintba kerülne! De az uszodák többsége sem nyitott ki, messze nem egyenlők a feltételek. A légiósok döntő többsége már hazautazott, több csapat teljesen átalakulóban van, nehezen elképzelhető a folytatás.

Szécsi szerint bajos lenne most a játék
Fotó: Teknős Miklós

Az átalakulásról annyit, hogy például a Pann-Ergy MVC is meggyengül, Vadovics Viktor a Vasasba, Szolnokra tart; Bachner András szakmai igazgató lapunknak arról beszélt, hogy meg kell húzniuk a nadrágszíjat. Ennek tükrében különösen nagylelkűnek tűnik az az ajánlatuk, hogy a várostól támogatásképpen kapott 16,3 millió forintot felajánlották a járvány elleni küzdelem céljaira.

– Öt évvel ezelőtt kijelentettem, hogy szeretném, ha 2020-ra legalább hét-nyolc saját nevelésű miskolci fiatal játszana a csapatban. Most úgy néz ki, megvalósul ez az terv – fogalmazott.

Több helyen nem is gondolkoznak már légiósok foglalkoztatásán, ugyanakkor érdekes, ahogy a fő támogatóját elvesztő OSC és az anyagilag megerősödő Vasas még tesz erőfeszítéseket, hogy versenyképes legyen az új idényben – merthogy a régivel már nem érdemes foglalkozni. Úgy tudjuk, az OSC délszláv légiósai közül hárman – a kapus Romeo Mitrović, továbbá Drasko Brguljan és Masouras Ranđelović – mennek a Vasasba edzőjük, Vad Lajos után, miközben a magyar válogatottmag a Nyéki Imre Uszodában marad, sőt Sedlmayer Tamás az FTC-Telekomból ugyancsak az újbudaiaknál folytathatja. A Fradinak a bajnokság folytatása lett volna az érdeke, hiszen még a légiósai is megmaradtak, csupán a görög Jannisz Funtulisz és a kanadai Nicolas Constantin-Bicari utazott haza a válogatottba az olimpiai selejtező miatt – amiből nem lett semmi. Az ausztrál Aaron Younger és a szerb Nicola Jakšić továbbra is a csapattal edz a Népligetben.

A liga azonban csütörtökön a bajnokság lezárása mellett foglalt állást, így a labda most az elnökségnél van. A grémiumban olyan legendák foglalnak helyet, mint Vári Attila, Molnár Tamás, Madaras Norbert, Faragó Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter, Gergely István, Kovács István, Székely Bulcsú – tehát biztosak lehetünk abban, hogy felelősségteljes döntés születik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.