Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Meglepetéssel indult az új év: lenullázták a holland világelsőt

Lejátszották a darts világbajnokság negyeddöntőit. Dave Chisnall, Gary Anderson, Stephen Bunting és Gerwyn Price maradt versenyben a vb-címért.

Magyar Nemzet
2021. 01. 02. 9:30
Forrás: Twitter/Dave Chisnall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Időrendben az utolsó negyeddöntő hozta a legnagyobb szenzációt a londoni darts világbajnokságon. Dave Chisnall a torna egyik legjobb teljesítményét nyújtva 5-0-ra kiütötte a világelső Michael van Gerwent. Chisnall 27 sikertelen meccs (26 vereség, 1 döntetlen) győzte le újra a holland zsenit, és élete első világbajnoki elődöntőjére készülhet.

– Michael ma nem a legjobbját nyújtotta, ezt ki kellett használnom. Sikerült, a legjobb meccsemet játszottam, ez a győzelem mindenképp a csúcs pályafutásom során – mondta a siker után Chisnall, aki 107,34-es átlagot hozott. Ennél jobbra csak pénteki áldozata, van Gerwen volt képes a világbajnokságon, aki a második fordulóban, rövidebb mérkőzésen 108,98-at ért el.

A nyolcadik kiemelt Chisnall a negyedik szettben egypontos dobásra került a kilencnyilas kiszállótól, ahogy van Gerwen is, csak neki nem az utolsó, hanem a hatodik nyíl hiányzott. Végül ezt a leget is Chisnall nyerte, aki az egész meccsen meg tudta őrizni ezt a színvonalat.

A legnagyobb csatát a várakozásoknak megfelelően Gerwyn Price és Daryl Gurney negyeddöntője hozta. A walesi szinte végig vezetett, de az északír többször visszazárkózott, így a hirtelen halál döntött, Price javára. A harmadik kiemelt walesi van Gerwen kiesésével a legmagasabban rangsorolt játékos az elődöntőben, és ha megnyerné a vb-címet, akkor letaszítaná a világranglista éléről a hét éve uralkodó hollandot. Ugyanakkor nem egyértelmű, hogy Price a legnagyobb esélyes, hiszen a versenyben maradt négy játékos közül egyedüliként még egyik vb-meccsén sem érte el a százas átlagot.

Egyetlen korábbi győztes maradt a mezőnyben: a skót Gary Anderson 5-1-re verte a holland Dirk van Duijvenbodét. Azzal pedig, hogy Stephen Bunting is legyőzte Krzysztof Ratajskit, eldőlt, hogy brit győztese lesz a 2021-es darts világbajnokságnak.

Szombat este az elődöntőkkel folytatódik a torna, a finálét vasárnap rendezik.

Darts világbajnokság, negyeddöntők

Dave Chisnall (angol, 8.)–Michael van Gerwen (holland, 1.) 5-0

Gary Anderson (skót, 13.)–Dirk van Duijvenbode (holland) 5-1

Stephen Bunting (angol, 26.)–Krzysztof Ratajski (lengyel, 15.) 5-3

Gerwyn Price (walesi, 3.)–Daryl Gurney (északír, 11.) 5-4

Az elődöntők párosítása: Chisnall–Anderson, Bunting–Price

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.