Újabb botrány a FIFA körül

Forrás: BBC, MTI2019. 06. 06. 16:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) megerősítette, hogy a francia hatóságok őrizetbe vették és kihallgatják Ahmad Ahmadot, az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) elnökét – számolt be róla a BBC.

A FIFA tájékoztatása szerint a nyomozás kapcsolatban áll Ahmad elnöki mandátumával. A szervezet nem ismeri a nyomozás részleteit, ezért további kommentárt nem fűztek az esethez.

„Felvettük a kapcsolatot a francia hatóságokkal, hogy olyan információkat kapjunk, amelyeket felhasználhat az etikai bizottság vizsgálata során” – állt a közleményben.

Az MTI a DPA-ra hivatkozva azt írja, hogy a madagaszkári sportdiplomata korrupciógyanús ügyekbe keveredett. Ahmad tagadja a vádakat, elmondása szerint a pénzügyi tranzakciók lefolyása szabályszerű volt.

Ahmad Ahmad a szerdán újraválasztott FIFA-elnök, Gianni Infantino bizalmasának számít. Utóbbi a párizsi kongresszuson arról beszélt, hogy vezetése alatt megszűnt a szervezetnél a krízis, s „ma már senki sem beszél a FIFA kapcsán válságról, botrányokról és korrupcióról”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.