Willi Orbán lehetséges utódja a magyar válogatottal készül

Vic Van Osselaerról eddig kevesen hallottak a magyar futballban. A flamand apától és magyar édesanyától született játékos nagy ígéret, a belga Waasland-Beveren színeiben már tizenhat évesen az U21-es bajnokságban játszik, s hamarosan a magyar korosztályos válogatottban is bemutatkozhat. Hétfőtől szerdáig az U18-asokkal készül.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2020. 08. 19. 15:54
null
Vic Van Osselaer az U18-as válogatottal készül
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar gyökerek élénken jelen vannak a játékos életében. Az édesanyja ajánlotta Vic Van Osselaert a belga–magyar menedzserirodát vezető Békeffy Gábor figyelmébe.

– Rendszeresen járom az utánpótlásmeccseket, felírom a tehetségesebb játékosok nevét, Vicet is többször láttam már játszani, mielőtt az édesanyja felkeresett minket  – mondta az NSO-nak Békeffy Gábor. – Elsősorban fiatal magyar tehetségek felkutatásával foglalkozunk Magyarországon, és európai topligákba próbáljuk eljuttatni őket. Vic véletlen felfedezése a belgiumi kapcsolatrendszerünknek köszönhető. Bár korábban felfigyeltünk rá, a neve alapján nem tudtuk, hogy vannak magyar gyökerei, ám miután kiderült, azonnal értesítettük a Magyar Labdarúgó-szövetséget. Korát meghazudtoló érettséggel futballozik, nem véletlen, hogy tizenhat esztendősen már rendszeresen pályára lép klubja U21-es csapatában, sőt, utánpótlásszinten bajnokságot nyert. Már most csaknem százkilencven centiméter magas, erős játékos, minden adottsága megvan, hogy jó futballista váljon belőle. Miután a télen értesítettük az MLSZ-t, felvették velünk a kapcsolatot, ám a koronavírus miatt megállt a sportélet, utazni nem lehetett, és mivel Belgiumban a mai napig zárt kapuk mögött kell játszani, eddig nem tudták személyesen megnézni Vicet. Szerencsére most ez is megtörtént, múlt héten csütörtökön érkezett Magyarországra, a péntek hajnali tesztje negatív lett, így vasárnap este már ott lehetett a korosztályos válogatottal. Az életútja kicsit Willi Orbánéhoz hasonló. Mindkettejükre igaz, hogy az egyik szülő magyar, külföldön kapták a képzést, és ha a nyelvet egyelőre nem is beszélik, a szívükben ott él a magyarság.”

Vic Van Osselaer az U18-as válogatottal készül

Az angolul és franciául egyaránt beszélő Vic Van Osselaer nem először jár Magyarországon, a Miskolcon élő nagymamáját többször meglátogatta az utóbbi években, ám a mostani az első alkalom, hogy a futball miatt érkezett.

„Nagyon barátságosan fogadtak a válogatottnál, és bár angolul nehezebb megértetni magam a többiekkel, mindenki segítőkész volt – felelte az NSO-nak a fiatal hátvéd, amiből az is kiderül, magyarul nem beszél társalgási szinten. – Az összetartás szerdán zárul, addig igyekszem bizonyítani, hogy nem érdemtelenül kaptam meghívót. Belgiumban négy-öt évvel idősebbek között játszom, emiatt erősnek kell lennem, az egy egy elleni párharcoknál nem nyomhatnak el, a levegőben és a földön egyaránt határozottan kell fellépnem. A példaképem Sergio Ramos, nagyon tetszik a spanyol világbajnok játéka, a nagy álmom pedig a Premier League. A jelenről csak annyit mondhatok, hogy jól érzem magam a magyar válogatottnál, szívesen jövök vissza, ha később is kapok meghívót, ám a felnőttválogatottságról még korai beszélni. Megeshet, hogy előbb-utóbb választanom kell Belgium és Magyarország között, de még nem tudom, hogyan döntenék.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.