Zsóri újraépítené magát Budafokon

Csizmadia Csaba vezetőedző irányításával Halászteleken készül az NB I újonca, a Budafoki MTE. A valaha a Fradit erősítő többszörös válogatott tréner kimondottan örül a károgók vélekedésének, miszerint a BMTE még kevesebb ponttal fog kiesni jövő tavasszal, mint idén a 14 egységig jutó Kaposvár. Az effajta lekicsinylő mondatok csak erősítik a csapat harci szellemét. Zsóri Dániel, a Puskás-díjas új szerzemény osztja mestere gondolatait.

Ch. Gáll András
2020. 07. 01. 14:52
null
Csizmadia Csabának még nincs meg a pro licence Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsóri Dániellel, a Puskás díjas ifjú tehetséggel a soraiban készül az új idényre a labdarúgó NB I újonca, a Budafoki MTE.

– Nem zavar bennünket a kánikula, igyekszünk árnyékban maradni, persze ez nem igazán lehetséges a halászteleki pályán – adott helyzetképet a felkészülés első hetének történéseiről Csizmadia Csaba, a BMTE vezetőedzője, az NB I legfiatalabb szakvezetője, aki azt a különleges adalékot is elmondhatja magáról, hogy amikor 2007. augusztus 22-én 3-1-re megverték a friss világbajnok Olaszországot, egyszerre volt a pályán mostani játékosával, Filkor Attilával, sőt az egyik gól előtt ő indította a Serie A-t is megjárt légióst.

Már a csapattal készülnek az új szerzemények, a Soroksárról igazolt Lőrinczy Attila és a horvát Slaven Belupótól igazolt Marko Iharos, sőt, a legnagyobb fogás, a Mol Fehérvártól egy évre kölcsönbe kapott Zsóri Dániel is. A Puskás-díjas, alig húsz éves csatár ugyan már aláírt az újonchoz, de a hivatalos bejelentéssel péntekig várnak, amikor több új szerzemény érkezéséről is hírt adnak a Promontor utcában.

– Hallom, a nagyokosok azt jósolják, hogy kevesebb ponttal fogunk kiesni, mint az a 14, amennyit a Kaposvár szerzett a szombaton lezárult bajnokságban. Nincs ezzel baj, szeretem cipelni az esélytelenség terhét, csak annyit mondok, hogy pillantsunk a tabellára jövő májusban. Pontosan tudom, hogy az efféle vélekedések nemcsak engem paprikáznak fel, hanem a játékosaimat is – tette hozzá „Csizi”, aki még elmondta, hogy további négy-öt igazolás bejelentése várható a napokban, a felkészülést pedig előbb Lipóton, majd Szlovéniában folytatják.

– Zsóri Dani hatalmas ambícióval vetette magát a munkába. Pontosan tudom, hogy aki olyan gólra volt képes, mint amivel elnyerte a Puskás-díjat, annak a lábában benne van a boogie, és mi azt ki is hozzuk! Magyarországon tízmillióan értenek a focihoz, nem csodálkozom, hogy temetik a BMTE-t és Danit is. Mi tettekkel akarunk bizonyítani – említette még a szakvezető.

Zsóri Dániel már napok óta együtt készül a csapattal, ahová önmaga újrafelépítésének szándékával érkezett.

– A budaörsi hónapok, ahol kölcsönben játszottam, nem tartoznak életem legkellemesebb élményei közé. Nem is edzettem a csapattal, csak a meccsekre jártam le; emlékszem, a Budafoktól is 1-0-ra kikaptunk. A BMTE-nél egészen más a helyzet, be akarom bizonyítani, hogy nem véletlenül érdemeltem ki a Puskás-díjat. Óriási bennem az akarat, az ambíció, és megvannak a társak ahhoz, hogy jó játékkal bizonyítsak – mondta a határ menti, de már Romániához tartozó Simonyifalva szülötte, aki azonban egy árva szót sem tud románul.

Jakab János tiszteletbeli elnök a további tervekről is beszélt.

– Beszélgetésünk után tárgyalok egy felvidéki magyar játékossal. Kizárólag olyanokat igazolunk, akik vagy magyar állampolgárok, vagy magyar kötődésűek, hiszen Iharos nagyapja is magyar. Pénteken sajtóértekezletet tartunk, ahol hivatalosan is bemutatjuk az új csapatunkat, ott már Zsóri Dani is kiáll a nyilvánosság elé. Egyébként egy évre kapjuk kölcsön a Fehérvártól. A lekicsinylő vélekedések hozzám is eljutottak. Egyrészt nem foglalkozom ezekkel, másfelől Csizivel és a stábbal együtt mi csak a munkában hiszünk, és meggyőződésem, hogy a becsületes munka az eredményeinkben is megmutatkozik – mondta a rutinos sportvezető, a Budafok 1976-os bombacsapatának gólzsákja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.