Így tartják csúcsformában magukat a Formula–1 sztárjai

A pilóták a kőkemény edzésmunka mellett a diétát is szigorúan veszik, hogy a legjobb formájukban tudjanak a rajthoz állni.

Forrás: CsupaSport.hu2022. 03. 27. 12:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tévedésben vannak, akik azt hiszik, a Formula–1-es pilóták munkája csupán abból áll, hogy az autóban ülve tekergetik a kormányt – írja a CsupaSport.hu.

Ahhoz, hogy sikeresek legyenek, a világ legfittebb sportolói közé kell tartozniuk. Kőkemény, részletesen megtervezett edzésmunkával, fizikai és mentális felkészüléssel hangolnak a versenyhétvégékre.

A versenyforma megtartásához fontos a megfelelő diéta is, ami kifejezetten kényes kérdés. 

A CsupaSport.hu cikke szerint mivel mindenkinek más a szervezete, más az ízlése, és csak bonyolítja a helyzetet, hogy a mezőny tagjai Mexikótól Kanadán, Európán, Kínán, Thaiföldön és Japánon át Ausztráliáig a világ megannyi sarkából származnak, a szervezetük más-más étrendhez szokott hozzá.

Minden egyes versenyzőnek egyénre szabott diétát ír elő a személyi edzője, de abban mindenki egyetért, hogy csakis természetes, egészséges összetevőkből állhat a menü. Amelynek tartalmaznia kell megfelelő mennyiségű ásványi anyagot, fehérjét és vitamint.

Örökös vita a húsbevitel kontra vegetáriánus étrend

2018 óta kizárólag növényi alapú étrendet követ, esküszik rá, hogy azóta jobban koncentrál és gyorsabban regenerálódik. Vannak, akik szerint a vegán életformát hosszú távon megsínyli a teljesítmény.

A versenyzőknek nyilvánvalóan fontos a folyamatos folyadékbevitel, ezért egy palack víznek mindig kéznél kell lennie. Ha forró italra szomjaznak, minimális kávé csak reggel megengedhető, napközben már legfeljebb kamillateát ihatnak, mert nincs benne koffein.

Abban mindenki egyetért, hogy ugyanannyira oda kell figyelni a megfelelő étkezésre, mint a rendszeres testedzésre.

A CsupaSport.hu összegyűjtött néhány bejegyzést a pilóták eddigi felkészüléseiről:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

(@maxverstappen1) által megosztott bejegyzés

Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: George Russell (Forrás: Instragram.com/GeorgeRussell63)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.