időjárás 28°C Ottó 2022. július 2.
logo

Eldőlt, börtönbe kerül-e Luc Besson, Az ötödik elem és a Léon, a profi rendezője

Forrás: Origo
2022.05.25. 18:05 2022.05.25. 18:41
Eldőlt, börtönbe kerül-e Luc Besson, Az ötödik elem és a Léon, a profi rendezője

A párizsi fellebbviteli bíróság elutasította a többszörös nemi erőszak vádját, amelyet Sand Van Roy holland–belga színésznő hozott fel Luc Besson francia filmrendező ellen – olvasható az Origó cikkében.

A színésznő 2018-ban azt állította, hogy A nagy kékség és a Nikita rendezője két éven át többször is megerőszakolta. Az ügyészek 2019 elején az elégtelen bizonyítékra hivatkozva ejtették az ügyet, de miután Van Roy ugyanabban az évben új bejelentést tett, ismét elindították a vizsgálatot – idézte fel kedden a BBC hírportálja. Besson ügyvédje most azt mondta, a bíróság megerősítette ügyfele ártatlanságát. „Van Roy mintegy tíz beadványa mind ugyanúgy végződött. Luc Besson sajnálja a négy elvesztegetett évet” tette hozzá Thierry Marembert.

Van Roy ügyvédje, Antoine Gitton bejelentette, hogy fellebbez.

A színésznő azzal vádolta meg Bessont, hogy 2018 májusában, néhány órával azután, hogy egy hotelben találkoztak, megerőszakolta. Decemberben a vizsgálóbíró elrendelte az ügy elutasítását arra hivatkozva, hogy „nincs egyetlen elem sem, ami alátámasztaná Van Roy állításait”, az ügyészek pedig múlt hónapban ejtették az ügyet.
Legalább még három másik nő vádolta meg a 63 éves rendezőt szexuális visszaéléssel a bírósági meghallgatásokon.

Besson mindig tagadta a vádakat. 2019-ben az ellene folyó ügyről azt mondta, „hazugság az elejétől a végéig”. Korábban a rendező erős képzelőerejűnek írta le a színésznőt, aki szerepelt Besson Taxi 5-jében és a Valerian és az ezer bolygó városa című filmjében, bár elismerte, hogy volt vele szexuális kapcsolata.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Luc Besson francia rendező a Valerian és az ezer bolygó városa (Valerian and the City of a Thousand Planets) című filmje bemutatóján Mexikóvárosban 2017. augusztus 2-án (MTI/EPA/Sasenka Gutierrez)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.