Ternovszky Béla előtt tiszteleg az Uránia

Ternovszky Béla animációiból tartanak vetítést az Uránia Nemzeti Filmszínházban december 10-én és 11-én. A retrospektív összeállítás során látható lesz a Macskafogó, valamint egy-egy kísérőfilmként a Tartsunk kutyát! és a Modern edzésmódszerek, a sorozatok közül pedig a Mézga Aladár különös kalandjai, a Kérem a következőt! és a Gusztáv epizódjai - olvasható a filmszínház közleményében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 01. 14:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, a program részeként mutatják be december 11-én Varga Zoltán Macska-egér játékok című Ternovszky-portrékötetét.

A könyvbemutatón az érdeklődők Ternovszky Bélával is találkozhatnak.

Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett alkotó fél évszázados munkássága a magyar animációs film különösen népszerű fejezete, a rendező rajzfilmjei a humor jegyében formálódtak. A Ternovszky-animációkban az állandó alkotótárs, Nepp József forgatókönyvei kelnek életre.

A derűről olyan legendás figurák gondoskodnak többek között mint Gusztáv, az örökké csetlő-botló kispolgár, valamint Ternovszky Béla fő műve, a Macskafogó szereplői – olvasható a közleményben.

A rendezvény a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.

Borítókép: jelenet a Macskafogó című filmből (Fotó: YouTube/Képernyőkép)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.