időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Ternovszky Béla előtt tiszteleg az Uránia

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.12.01. 14:34 2022.12.01. 15:24
Ternovszky Béla előtt tiszteleg az Uránia

Ternovszky Béla animációiból tartanak vetítést az Uránia Nemzeti Filmszínházban december 10-én és 11-én. A retrospektív összeállítás során látható lesz a Macskafogó, valamint egy-egy kísérőfilmként a Tartsunk kutyát! és a Modern edzésmódszerek, a sorozatok közül pedig a Mézga Aladár különös kalandjai, a Kérem a következőt! és a Gusztáv epizódjai - olvasható a filmszínház közleményében.

Mint írják, a program részeként mutatják be december 11-én Varga Zoltán Macska-egér játékok című Ternovszky-portrékötetét.

A könyvbemutatón az érdeklődők Ternovszky Bélával is találkozhatnak.

Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett alkotó fél évszázados munkássága a magyar animációs film különösen népszerű fejezete, a rendező rajzfilmjei a humor jegyében formálódtak. A Ternovszky-animációkban az állandó alkotótárs, Nepp József forgatókönyvei kelnek életre.

A derűről olyan legendás figurák gondoskodnak többek között mint Gusztáv, az örökké csetlő-botló kispolgár, valamint Ternovszky Béla fő műve, a Macskafogó szereplői – olvasható a közleményben.

A rendezvény a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.

Borítókép: jelenet a Macskafogó című filmből (Fotó: YouTube/Képernyőkép)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.