39 éves korában elhunyt a kínai szórakoztatóipari cég elnöke

Sajtóértesülések szerint Lin Qit, a kínai Yoozoo Group nevű szórakoztatóipari cég elnökét, a Netflix producerét megmérgezhették – írja a Ripost.hu.

Forrás: Ripost - mediaworks2020. 12. 27. 20:01
null
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt Lin Qi, a kínai Yoozoo Group nevű szórakoztatóipari cég elnöke, a Netflix producere. Lin Qi 39 évet élt, sajtóhírek szerint valószínűleg megmérgezhették, ez okozta a halálát – írja az ew.com portálra hivatkozva a Ripost.

Úgy tudni, a kínai filmproducer pont karácsonykor halt meg, miután egy héttel korábban annyira rosszul lett, hogy kórházba került.

A sanghaji rendőrség jelenleg vizsgálja a halálát, és elfogtak egy Xu vezetéknevű gyanúsítottat, akit a kínai sajtó az áldozat kollégájaként azonosított: ő Xu Yao. A helyi hírek szerint csúnyán összevesztek, mielőtt Lint megmérgezték.

Lin Qi 2009-ben alapította meg a Yoozoo-t, eleinte online, majd mobiljátékokkal foglalkoztak. Lin emellett producerként tevékenykedett a Netflix készülő sci-fi thrillere, a The Three-Body Problem stábjában, az egykori Trónok harca-showrunnerek, David Benioff és Dan Weiss mellett.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.