Az új Nolan-filmnek 250 millió dolláros bevétele van világszerte

Amerikában a mozik 70 százaléka már kinyitott, a két legfontosabb piac azonban még mindig zárva tartanak.

Forrás: origo.hu2020. 09. 22. 13:29
Nolan, Christopher
Las Vegas, 2017. március 30. Christopher Nolan brit filmrendezõ, forgatókönyvíró a Warner Bros. filmstúdió bemutatóján a CinemaConon, a filmforgalmazók és mozitulajdonosok éves rendezvényén, Las Vegasban 2017. március 29-én. (MTI/EPA/Nina Prommer) Fotó: NINA PROMMER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christopher Nolan Tenet című sci-fijére már világszerte több mint 250 millió dollárért (76 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. Ennek zöme, több mint 200 millió dollár a nemzetközi piaci bevételekből származik – számolt be róla a Variety.com.

A filmet harmadik hete játsszák Észak-Amerikában. A hétvégén 4,7 millió dollárral (1,4 milliárd forinttal) növelte amerikai és kanadai jegybevételeit, amelyek ezzel elérték a 36,1 millió dollárt (11 milliárd forintot).

Bár Amerikában a mozik hetven százaléka már kinyitott a pandémia után, a két legfontosabb piac, New York és Los Angeles filmszínházai azonban még mindig zárva tartanak.

A multiplexek pedig erősen csökkentett számú közönséget tudnak csak fogadni, hogy betartsák a távolságtartási szabályozást.

Paul Dergarabedian iparági elemző türelemre intett, mint mondta, eltart még egy ideig, amíg az ágazat talpra áll.

A hétvégi észak-amerikai toplistán a Tenet után 1,6 millió dolláros (490 millió forintos) jegyeladással az Új mutánsok című sci-fi áll, a harmadik helyre pedig az Infidel című thriller került 1,5 millió dollárral (459 millió forinttal).

Russell Crowe thrillere, a Téboly ezen a hétvégén 1,3 millió dollárral (398 millió forinttal) növelte bevételét, az ötödik helyen pedig a The Broken Hearts Gallery című romantikus vígjáték került a toplistára nyolcszázezer dolláros (245 millió forintos) jegyeladással.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.