Hevesi Tamás egyedül állt és énekelte a magyar himnuszt

A magyar válogatott Eb-szereplése kapcsán a sport összekovácsoló erejéről beszélgetett Csitári Gergely, az Én vagyok itt! műsorvezetője dr. Lénárt Ágota sportpszichológussal és Hevesi Tamással. A labdarúgóedzőként is dolgozó énekes a magyar–portugál összecsapáshoz fűződő személyes élményét is elmesélte.

Forrás: MTVA Sajtó és Marketing Iroda2021. 07. 06. 18:32
null
Forrás: Képernyőkép/petofilive
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A sportesemények rendkívüli módon fokozzák a nemzeti identitást, a valahová való tartozás elemi szükséglete az embernek. A sportsiker pedig közösen megélt sikerré válik, amely óriási energiatöbbletet tud adni a hétköznapokra is – fejtette ki a sport erejének hatását dr. Lénárt Ágota sportpszichológus az M2 Petőfi TV műsorában.

– Valóban másképpen kel fel az ember, ha előző nap nyert a csapata. A válogatott sikeres Eb-helytállása miatt most mindenki focista akar lenni, a grundon is mindenki focizik – erősítette meg a szakember szavait Hevesi Tamás, aki nemcsak a színpadon, hanem a focipályákon is sokszor helyt állt már, edzőként és sportolóként is.

Hevesi Tamás az interjú során Fotó: Képernyőkép/petofilive

Az énekes külföldi nyaralása során követte végig a magyarok Eb-szereplését.

– A nyaralás kellős közepén játszott a magyar válogatott a portugálokkal. Egy hatalmas kivetítőn néztem egyedül a meccset, álltam, és énekeltem a magyar himnuszt – mesélte Hevesi Tamás.

Az Én vagyok itt! beszélgetése IDE kattintva nézhető újra.

Kiemelt kép: Képernyőkép/Petofilive

Hevesi Tamás: A gyermekkori vidámsághoz visznek vissza a dalaim

– Minden napomat úgy igyekszem megélni, mintha az lenne az első és az utolsó is. Az örömöt, a szépséget keresem. A világjárás megtanított rá, hogy elfogadjak mindenkit olyannak, amilyen – mondta el a Veol.hu-nak Hevesi Tamás énekes, dalszerző.

– Mi a titka annak, hogy több önhöz kötődő dal ma is sláger? Például a Csíkos napernyő és az Ezt egy életen át kell játszani. Kedves báj érződik a Zötyög az élet, a Vigyázz rám, a Miénk a világ című és a lassú számaiból is.

– Mindig az első az előadó hitelessége. Amikor a Névtelen Nulla együttes elindult Gyuláról, a számok zömét én írtam, és minden őrült gondolatomat beleszőttem a zenénkbe. Volt, amelyikbe írógépszólót raktunk, édesanyám Erika írógépe szólalt meg benne.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.