Visszavonulása után hatalmas meglepetést okozott a Nemzet Színésze

A 80 éves legenda a szakmai kihívások helyett unokáival tölti szívesen az idejét – írja a Ripost.

Forrás: RIPOST2021. 07. 28. 21:45
HAUMANN Pter
Budapest, 2017. szeptember 7. Haumann Péter a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színmûvész, rendezõ, érdemes mûvész és Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszavonulása után ismét színpadra állt Haumann Péter. A legendás művész ráadásul gyermekével, Mátéval szerepelt a műemléki rekonstrukció után eredeti szépségében pompázó Zeneakadémián.

Öröm egy ilyen családdal játszani

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, idén 80. életévét betöltött Kossuth-díjas színművész bár visszavonult a színpadtól, de Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművész felkérésére szívesen vállalt a fiával, Haumann Mátéval közös fellépést, Leopold Mozart és fia, Wolfgang Amadeus levelezésnek megszólaltatásával.

„Olyan szép kezdeményezés ez, olyan jó ezt a családot látni muzsikálni. Én is szeretek a fiammal színpadra állni. 1963 óta van papírom róla, hogy csinálhatom ezt a mesterséget, akárhogy is nézem, ez 58 év. Ez éppen elég egy ilyen ideges szakmában, mint a színészet, meg a színház. Soha ennyit nem néztem a gyertyát a születésnapi tortán, mint most a 80-as számot. Most már maradnak az ehhez hasonló közös örömfellépések, nyugodt családi együttlétek„ – mesélte a Zeneakadémia művész folyosóján Haumann Péter, aki elárulta, a gyermekei mellett az unokák társaságát is nagyon élvezi.

Várja a fiú unokát

„Van négy kiscsaj, éppen most mentek el tőlünk a nyaralóból, és jön a következő adag. Mi így most már egy nagy család vagyunk, de várom, hátha lesz még egy fiú unokám is. Nézem ezt a négy lányt, és tetszik, ahogy látom, hogyan szórtam szét bennük az összes – ha volt – jó tulajdonságom, és még azt se bánom, hogyha esetleg átkerült tőlem valami rossz is. Élvezem őket nagyon. Nyugodtan élek, jól érzem magam. A feleségem ugyan néha azt mondja: „Menj már vissza színésznek”, talán mert kicsit sok vagyok otthon…”

Máténak csak „apu”

Haumann Máté nemcsak ezen az estén volt a színpadon is fia édesapjának. A fösvényben ugyanebben a szereposztásban játszottak együtt: Haumann Péter Harpagont alakította, Máté pedig a fiát.

„Nagy boldogság minden alkalom, amikor közösen tudunk színpadra állni. Minden egyes lehetőség öröm, amikor együtt tudunk dolgozni. Ezeknek mindig olyan jó hangulata van, az öltözőtől a járásig, majd a színpadon is. Ez egy közös nyugalom” – mondta Máté, aki arra a Ripost kérdésére, hogy számára ki Haumann Péter, azt felelte: apu.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítóképen Haumann Péter a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes művész és Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Fotó: MTI / Soós Lajos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.