idezojelek

Kláráról áradozott

Kuncze Gábor, a volt SZDSZ-es főmufti a „drága Bolgár úr” műsorában különösebb meglepetést nem okozott, ezúttal is Dobrev Kláráról áradozott.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A miniszterelnökjelölt-jelöltek minapi matinéjáról kérdezgette Kuncze Gábort drága Bolgár úr a Klubrádióban. Különösebb meglepetést nem okozott a volt SZDSZ-es főmufti szirupos véleménye, ezúttal is Dobrev Kláráról áradozott. Megtudtuk, Gyurcsány feleségénél alkalmasabb személyt keresve sem találni Magyarország élére: felkészültsége lenyűgöző, tízévnyi államigazgatási tapasztalat áll mögötte, nemzetközi kapcsolatrendszere kiváló, ráadásul ő az Európai Parlament alelnöke stb. Kun­cze azt sem tagadta, hallott olyan szövegeket is a vitában, amelyektől égnek állt a haja.

Például amikor Karácsony Gergely azt mondta, kormányfőként arra utasítaná a NAV-ot, hogy zárolja bizonyos emberek számláit.

Vagy amikor a másik tűzeszű amatőr, Jakab Péter kijelentette, ha győz, Polt Péter már másnap börtönben ül. Nagy szavak helyett inkább nagy intézkedésekre van szükség, és ezekre csakis Klára asszony képes – magyarázta a szabad demokrata bölcs, aki korábban azzal érvelt, igencsak ráférne egy kedvesebb mosoly, egy csendesebb hang erre az Orbán sújtotta országra, „az ordibálás helyett a halk szavú érvelés, a hátrányos helyzetűek felé megnyilvánuló empátia”.

Kuncze Gábor érveit korábban az ATV-ben maga a demokratikus asszonyka is megerősítette: „Az, amit én tudok, amit én képviselek, amit én nyújtani tudok, arra ennek az országnak szüksége van.” Nekem egyébként a legjobban Klára asszonynak az a freudi kijelentése tetszett (Magyar Hang, június 25.), miszerint: „Bátorság és erő kell a demokráciaellenes intézmények újjáépítéséhez. Én erre vállalkoztam.”

Tudjuk, nem kérjük.

(Borítókép forrása: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A baloldal elvenné a tanárok pénzét

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.