időjárás 1°C Barbara, Borbála 2021. December 4.
logo

Fintorog a kandeláberező

Pilhál György
2021.11.02. 05:59 2021.11.02. 06:54
Fintorog a kandeláberező

Látatlanban is nagyon rossz véleménnyel van az Elk*rtuk című filmről Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, s nem is kívánja megtekinteni az alkotást, mert „ilyen trágár címmel nem méltó arra, hogy megnézzük”. (Nekem meg Márki-Zayról van nagyon rossz véleményem, s nem is kívánnám átélni miniszterelnöki tevékenységét, mert aki ennyire kettős látásban szenved, az nem méltó arra, hogy átéljük.)

Jól mutatja – írja közösségi oldalán az eltartott kisujjú, igényes ember –, hogy a Fidesz mennyire keresztény. Kiplakátolták az országot egy olyan filmmel, „aminek a címét ki sem akarom mondani”. Bár a finom Márki-Zay nemrég kapott két jegyet a filmre egy fideszes önkormányzati képviselőtől, nem ment el. Gondolom, fontosabb dolga akadt – lehet, hogy éppen megbeszéléseket folytatott a filmcím eredeti (x nélküli) megfogalmazójával, aki egy időben Magyarország (vagy ahogy ő nevezte, K...rvaország) miniszterelnöke volt.

A képmutatás és a kettős mérce csimborasszója.

„Aljas, gerinctelen, haszonleső, prostituált farizeus vagy, Márki!” – összegez egy kommentelő, és ezzel nem is érdemes vitába szállni. A sima modorú álkeresztény prédikátor, aki már többfunkciós lámpavasról is beszélt („Nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán és helyezésén kívül.”), és aki úgy viszolyog egy korszakos mozifilmtől, hogy közben ki sem lát Láriferi ülepéből, kiérdemli a jelzőket.

Ne szépítsük, az Elk*rtuk filmtől fintorgó Márki-Zay Péter egy vállalhatatlan, trágár politikus kezét szorongatja. Egy brancs.

Borítókép: MTI/Mohai Balázs