időjárás -3°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Szívlapáttalálka

Pilhál György
2021.11.26. 05:59 2021.11.26. 08:59
Szívlapáttalálka

A provokátoroknak sem könnyű. Szarvas Koppány Bendegúz, Józsefváros momentumos önkormányzati képviselője tényező szeretne lenni, ám képtelen rá, szegény. Egy kalácsábrázatú ifjút képzeljünk el, aki él-hal a maga rendezte kunsztokért, de a publikum nem értékeli kellőképpen.

Ingerszegény gyermekkorából fölcseperedvén, hősünk hamar politikai pályára lépett. Azzal kezdte, hogy 2012 telén cimboráival letolt gatyában Fidesz-mószeroló matinét szervezett a metrón, azonban a fellépés nem érte el a várt sikert. Bánatukra egyiküket sem vitték el a rendőrök. Betegünket bosszantotta a kudarc, magasabb fokozatba kapcsolt. Egy tüntetésfelhíváshoz – „Folyjon vér, égjen kuka, törjön be szélvédő, robbanjon pártház!” – ezt tette hozzá közösségi oldalán: „Na, ez legalább egy alternatíva.” A kórházi ágyfelszabadítások kapcsán pedig ezzel a bejegyzéssel domborított: „Járványkezelés Fidesz-módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért”.

Lámpavas… Ez igen! (Hogy bátor lett volna a Lenin-fiúcska, azt azért nem mondanám, mert pár órával később levette a posztot. Talán pelenkát is cserélt.) Máskor ápolóit kijátszva rendőröket dobált meg egy tüntetésen és könnygázt fújt feléjük – de csupán feljelentés lett a vége. (A bíróságon csak hebegett a kalácsképű, ítélet még nem született…)

Minap meg ezzel próbált froclizni közösségi oldalán: „A Fidesz súlyosan károsítja az Ön és környezete pszichés egészségét. […] Mindenkinek az az érdeke, hogy mihamarabb elmúljon ez a nyomasztás. Majd áprilistól...”

A tápos ifjúnak láthatóan viszket a tenyere.

Egy kommentelő szívlapáttalálkát javasol rá. Régi recept.

Borítókép: Szarvas Koppány Bendegúz (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)