idezojelek

A régi nóta

Mi az, amit ma nem rendezhet sajtó alá, nem mondhat mikrofonba, kamerába egy magyar baloldali újságíró?

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Donáth Anna két hónappal a történtek után sem érti, miért nem fogadta a miniszterelnök a LIBE bizottság októberben hozzánk látogató küldöttségét. 

Évek óta azt hallgatjuk tőlük, hogy az Európai Parlament nem hajlandó beszélni velük, erre amikor Magyarországra látogatnak, hogy a magyar jogállamiság válságáról folytassanak érdemi párbeszédet, hirtelen politikai támadásnak minősítik

– írja közösségi oldalán a Momentum elnöke. (A rutinos Orbán-mószeroló asszonyka mint EP-képviselő maga is tagja volt a „független” vizitelőknek.)

Hogy miért kellett volna találkoznia a kormányfőnek egy politikai előítéletekkel terhelt turistacsoporttal, az nem derül ki a bejegyzésből. Ellenben a bizottság két tagja utóbb elárulta: előre megírt forgatókönyvvel érkeztek. Főképp azzal az „ismerettel”, hogy Magyarországon megszűnt a sajtószabadság.

Serceg a lemez, kedves Anna! Kiskegyed még a csattogós lepkét tologatta 1993-ban, amikor Göncz Árpád államfő már ugyanezzel a sztorival házalt a La Stampa liberális olasz lapnál: „Az Antall-kormány lábbal tiporja a sajtószabadságot!” (Miközben az Új Magyarországot, a Pesti Hírlapot és Csurka István Magyar Fórumát leszámítva a teljes sajtó az elvtársak markában volt.) 

Később, az MSZP–SZDSZ-időkben „nem volt baj” a médiával, a 2010-es Fidesz-kormányok óta viszont ismét rabigában szenved a független újságírás. Ezt onnan tudni, mert egyfolytában erről harsog valamennyi baloldali médium.

Mi az, amit ma nem rendezhet sajtó alá, nem mondhat mikrofonba, kamerába egy magyar baloldali újságíró? Csak egyetlenegy tabut mondjon, kiskezit csókolom! Kivárjuk.

Borítókép: Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője beszél a soproni ellenzéki összefogás jelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón Sopronban 2019. augusztus 9-én (Fotó: MTI/Nyikos Péter)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
BORBÉLY ZSOLT ATTILA avatarja
BORBÉLY ZSOLT ATTILA

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.