idezojelek

Jenő szilenciuma

A liberális ideológiához kapcsolódó személyiségzavar egyik fontos tünete, hogy az érintett minden tekintetben mértékadónak gondolja magát.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2022. 01. 07. 5:59
Fotó: Beliczay László

Az ellenségem sem állíthatja, hogy valamelyik irányban elfogult lennék, kezdi saját bevallása szerint „utolsó írását” Kaltenbach Jenő expolitikus. Ha kinevetgéltük magunkat a Fővárosi Közgyűlés egykori frakcióvezetőjének (LMP, majd Párbeszéd) Cavintonért kiáltó „függetlenségén”, olvassuk csak tovább a búcsúcikket, hiszen szerzője az igazság kimondását ígéri! A dolgozat esszenciájából idézek: „Az ország lakosai­nak közel fele egy minden szempontból alkalmatlan, sőt súlyosan ártó, bűnös rezsimnek hódol. A másik fele meg ezt a helyzetet […] nem tudja a maga javára fordítani. Inkább szerencsétlen kiválasztási folyamatot alkalmazva, rossz személyi döntésekkel, ügyefogyott, széteső, kontraproduktív kommunikációval a kezdeti kedvező helyzetet is lerontja.”

Mint tudjuk, a liberális ideológiához kapcsolódó személyiségzavar egyik fontos tünete, hogy az érintett minden tekintetben mértékadónak gondolja magát. Bizony hősünk, az egykori kisebbségi ombudsman sem kivétel. Aki engem valamiért A tanú Bástya elvtársára emlékeztet. („Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység.”)

Az írás vége a fájdalmas, elkerülhetetlen felismerésé: „A magamfajta, bizonyos mértékig kívülálló civil – kesereg a kétségbeejtő Jenő – megpróbál figyelmeztetni, de ezzel csak azt éri el, hogy a végén leárulózzák és a nyakába varrják a kudarcot, mert itt mindig más a felelős. Úgyhogy viszlát áprilisban!”

Jenőnk közösségi oldalának kommentelői vigasztalhatatlanok. Leghülyébbjük az éleslátó és elfogulatlan kritikust siratja Jenőben, akinek önként vállalt szilenciuma valóságos csapás az igazságra szomjazó demokráciára.

Esküszöm, jobb mint a Sas-kabaré.

Borítókép: Kaltenbach Jenő (Fotó: MTI/Beliczay László)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.