idezojelek

Hátba szúrt valóság

Aki még nem szörnyülködött el kellőképpen, az olvassa tovább Horváth Gábor színes tudósítását.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2023. 03. 07. 4:59
Fotó: JOHANNA GERON

Magyarország támogatni fogja Finnország és Svédország NATO-felvételét, előtte azonban Fidesz-küldöttség látogat a kérelmezőkhöz, hogy tisztázza a két ország velünk szemben mutatott korábbi barátságtalan megnyilvánulásait. Mindez a Népszava tolmácsolásában így hangzik: „A Fidesz zsarolóküldöttséget meneszt Helsinkibe és Stockholmba. Ott a képviselők elbábozzák, hogy ők saját akarattal bíró személyek, vendéglátóik meg majd úgy tesznek, mintha nem látnák a patás ördög paraván alól kilógó fekete farkát.” Patás ördög paraván alól kilógó fekete farka…

Aki még nem szörnyülködött el kellőképpen, az olvassa tovább Horváth Gábor színes tudósítását. „A svéd és a finn csatlakozás ratifikálásának halogatásával a magyar kormány egyszerre tesz szívességet a török zsarnoknak és az orosz háborús bűnösnek. (…) A hatalmi kör önző érdekei kedvéért hagyjuk cserben azt a katonai szövetséget, amely az egyedüli garancia az ország biztonságára, és szúrjuk hátba a puszta létéért küzdő szomszédunkat.” Mi van? Hátba szúrtuk az ukránokat? Talán ledöntöttük a szobraikat Kárpátalján? Vagy betiltottuk az ukrán nyelv oktatását és a kék-sárga lobogó használatát? Erőszakkal besoroztunk ukránokat a magyar hadseregbe? Érdekes, én azt hallottam, hogy máig tárt karokkal fogadjuk a háborús menekülteket, magyar segélyszervezetek sora esztendeje megállás nélkül segíti a hontalanná lett ukrajnaiak tízezreit…

Horváth tudósító azonban kitart amellett, hogy cserbenhagytuk a NATO-t, és hátba szúrtuk a szomszédunkat. Zárszavát is erre építi: „Nagy, hangzatos szó a »nemzetárulás«. De mi az, ha ez nem?” 

Több kommentelő is elmagyarázza – de nem idézek egyiktől sem.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Johanna Geron)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gonosz Hook kapitány

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A baloldal eldobta a zsidókat

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.