idezojelek

Nem unja

Hogy ki ne maradjon a közbeszédből, újra beszólt a kormánynak Márki-Zay Péter szellemi akrobata, Hódmezővásárhely túlmozgásos polgármestere.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Hogy ki ne maradjon a közbeszédből, újra beszólt a kabinetnek Márki-Zay Péter szellemi akrobata, Hódmezővásárhely túlmozgásos polgármestere. Szerinte a kormány nemhogy megállítja, éppen előidézi és támogatja a bevándorlást. „Az elmúlt években ezer- és tízezerszámra jelentek meg az indiai, pakisztáni és Fülöp-szigeteki munkások Magyarországon. […] Egyetlen célja van a kormánynak, hogy továbbra is alacsonyan tartsa a magyar munkabéreket” – írja a közösségi oldalán.

Márki-Zay szereti hülyének nézni az embert. Ezúttal is ezt teszi. Pechjére még egy kisegítő iskolás is tudja, hogy a dokumentumok nélkül ránk rontó, kerítésszaggató migráns és a dolgozni érkező vendégmunkás között van némi különbség. (Persze csak uszítani akart a fekáliamixer, és nem volt jobb ötlete.)

De van itt még valami. Érdekes megfigyelni, emberünk mintha rácuppant volna a keletiekre (indiai, pakisztáni és Fülöp-szigeteki munkásokról ír). Másfél esztendeje a Hongkongban megjelenő South China Morning Post hasábjain például Pekingnek üzent. Azt nyilatkozta: a kínai vezetés ne nagyon élje bele magát, hogy az elűzött CEU helyére idetelepíti majd a Fudant, a kommunista kelet elitképzőjét! (A kínai reakciókat nem ismerjük, a megszeppent Hszi Csin-ping valószínűleg összehívta az államtanácsot.) Odahaza, Vásárhelyen viszont éppen Márki-Zay csinált városházi főtanácsadót – több százezres fizetéssel – egy bizonyos dr. M. K. S. nevezetű indiai mágusból, akiről hamarosan kiderült, hogy egy szimpla vásári csaló. Sokunk vágyát fogalmazza meg a kommentelő: „Remélem, jövőre a választók úgy vágják ki Makizajt a városházáról, mint macskát a gangra egészségügyi séta céljából.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.