idezojelek

Háttal a képernyőnek

Az még a Gyurcsány-korszakban lehetett, kedves Bársony András, 2004 táján, amikor a kettős állampolgárság ellen uszított az ön főnöke.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök váratlan kárpátaljai látogatása jelent-e valamilyen közeledést Magyarország felé, az az Orbán-kormányon múlik – magyarázza a Hírklikk kérdésére Bársony András korábbi szocialista államtitkár. Zelenszkij üzent, véli az egykori kijevi nagykövet, nyitott a magyar kormánnyal való találkozóra, erre azonban egyelőre nem kapott pozitív választ. Bársony szerint az kellene, hogy az Orbán-kabinet legalább gesztusokban változtasson a politikáján. Nagy kár, hogy a kárpátaljai magyarok nem tudnak hatni a budapesti kormányra a kapcsolatok javítása érdekében, mert „ki vannak szolgáltatva annak, hogy kvázi a kegyúr, a magyar kormány hogyan viselkedik velük”.

Hogyan? Ki vannak szolgáltatva a kegyúr magyar kormánynak? Az még a Gyurcsány-korszakban lehetett, kedves Bársony András, 2004 táján, amikor a kettős állampolgárság ellen uszított az ön főnöke. A mostani kormány tárt karokkal fogadja a háború menekültjeit, magyar segélyszervezetek sora második esztendeje megállás nélkül segíti a hontalanná lett ukrajnaiak százezreit. (Gondolom, Bársony András szíve szerint fogalmazott Ljubov Nepop nagykövet, aki tavaly tavasszal ekképp szólt be a magyar kormánynak: „Nem szégyellik magukat? Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb?”)

Hogy az Orbán-kormány legalább gesztusokban változtasson az Ukrajna-politikáján? Miért is? Talán ledöntöttük a szobraikat Kárpátalján? Vagy betiltottuk az ukrán nyelv oktatását, a kék-sárga lobogó használatát? Vagy erőszakkal soroztunk be ukránokat a magyar hadseregbe?

Ön a cseh kettőt nézi, András. Ráadásul háttal a képernyőnek.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Bársony András (Forrás: ATV YouTube-csatornája)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.