idezojelek

Második gyermekkor

Elemzést nem, de egy humoreszket megérdemel Vona Gábor, aki alighanem azért alapított új pártot a minap, hogy pár napig róla beszéljenek.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2023. 09. 21. 4:58
Fotó: Teknős Miklós

Elemzést nem, de egy humoreszket megérdemel Vona Gábor, aki alighanem azért alapított új pártot a minap – Második Reformkor (2RK) –, hogy pár napig róla beszéljenek. (Második Gyermekkor.) 

Meg aztán, hogy megcélozza a bűvös egy százalékot, ami már komoly állami summát jelentene. 

Amúgy szimpla röhej az egész. Ugyan mi várható egy olyan politikustól, aki harsány antiszemitizmusát előbb idétlen cukiskodásra, majd balra igazodásra, később vloggerkedésre, végül tv-jópofizásra váltja. Tökéletesen fogalmazott 2018-ban az a székely öregember, aki az Erdélyben hercigeskedő Jobbik-elnök szemébe mondta: egy disznóólat sem bízna rá. Én sem. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ismét zászlót bontó kalandor kijelentette: nem célja, hogy bárkivel is politikai szövetséget kössön, új pártja a saját útját járja, ámbár bizonyos ügyek mentén hajlandó – igen: „hajlandó” – a konstruktív együttműködésre. Elnök úr e célból már fölkeresett néhány kisebb pártot, civil szervezetet, egyházat, dalárdát, hogy bemutassa pártja programját, s együttműködését ajánlja fel. Igyekezete felemás sikerrel járt. Míg a Jobbik-elnök Gyöngyösi Márton lelkendezve üdvözölte Vona visszatérését a politikába („Régóta szorgalmazzuk, hogy hasonló, jobboldali-centrista értékalapokon álló pártok, szervezetek szövetségeket kössenek a Fidesszel szemben”), Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke riadtan a fejét rázta: 

„Vona Gábor nekünk már bemutatkozott, köszönjük. (…) Az Iráni Forradalmi Gárda hazánkba hívásától kezdve a TV2 és az RTL Klub helyének sóval való behintéséig számos markánsnak szánt, de inkább komolytalan javaslata volt, a szórakoztatóiparban kéne inkább elhelyezkednie.” 

Ő lenne a vicc.

Borítókép: Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.