idezojelek

Rettenetes Iván

Az új esztendőben sem kell nélkülöznünk Berend T. Iván intelmeit.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Az új esztendőben sem kell nélkülöznünk Berend T. Iván intelmeit. A Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke minap a nemzetrontó Orbán-rezsimet leplezte le a Népszava hasábjain. Már megint. A kilencvennegyedik évében járó Iván bácsi a messzi Amerikából jegyzi bölcsességeit. Nem mindennapi teljesítmény ez attól a marxista gondolkodótól, aki – míg 1990-ben át nem költözött az Egyesült Államokba – az MSZMP Központi Bizottságának oszlopos tagjaként hirdette a kommunizmus nagyszerűségét. (Nevét a Munkásőrség alapítói között is megtaláljuk.) Mostani dolgozatában azon kesereg, hogy a Fidesz-kormányzat a média nagy részét maga alá söpörte. Keblében honfiúi aggodalommal teszi föl a kérdést: „Közel két évszázad múltán új 12 pontra lenne szükség? Újra követelni kell a sajtószabadságot?”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hősünk nemrég az orosz–ukrán háború kapcsán kóstolgatta Orbán Viktort a Die Pressében. Arra jutott, hogy a miniszterelnök megbékélési politikája az 1930-as éveket idézi fel, amikor Hitler már javában háborúra készült, de a világ többi része még a békés tárgyalások szükségességét ismételgette. Hát nem vicc?

Én inkább egy másik Berend-cikken nevetgéltem, A bevándorlás lehetőség is című írás ugyanis arról áradozik, hogy „A képzett és magasan képzett bevándorlók maguk igyekeznek a nyelvet, szokásokat, helyi kultúrát minél előbb elsajátítani, számukra ez könnyebben is megy. Hamarabb kötnek új kapcsolatokat, barátságokat a helyi lakossággal”.

Gondolom, Iván bácsi mostanában nemigen jár nyugat-európai nagyvárosok szilánkosra aprított peremkerületeiben, de svédországi szerecsengalerik közelébe sem engedik az ápolói.

Borítókép: Berend T. Iván (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.