idezojelek

Hiányos látlelet

A bevándorlás lehetőség is címmel ismeretterjesztő cikket írt a Népszavába Berend T. Iván, a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A bevándorlás lehetőség is címmel ismeretterjesztő cikket írt a Népszavába Berend T. Iván, a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke. Nagyon ért a témához a kilencvenharmadik évében járó Iván bácsi, hiszen maga is bevándorló – 1990-ben települt át az általa addig rendszeresen leszólt Egyesült Államokba. (Előtte az MSZMP Központi Bizottságának stabil tagjaként hirdette a marxizmus–leninizmus nagyszerűségét. Nevét a Munkásőrség alapítói között is megtaláljuk.)

Beleolvasva a cikkbe, egyvalami hamar kiderül: emberünk aligha járt még bevándorlók által szilánkosra aprított nyugat-európai peremkerületekben, ott, ahová még a rohamrendőrség is csak páncélozott járművekkel mer látogatást tenni. Gondolom, svéd nagyvárosok szerecsenpopulációjára se csodálkozott még rá Iván bácsi… Megkockáztatom, arról sem értesült, hogy az USA déli államainak kormányzói rendszeresen utaztatnak migránsokat dúsgazdag demokrata politikusok otthonaihoz, üdülőhelyeihez abból a célból, hogy gazdagék is hadd tapasztalják, milyen is valójában az a migránskrízis. (Amikor Donald Trump korábbi elnök bejelentette, hogy havonta ötszáz illegális migránst telepít a mexikói határról a demokraták által irányított városokba, nyomban leállt a jövevények kötelező befogadá­sáért lármázók kampánya.)

Berend T. Iván írását a humorra fogékonyak számára is ajánlom: „A képzett és magasan képzett bevándorlók maguk igyekeznek a nyelvet, szokásokat, helyi kultúrát minél előbb elsajátítani, számukra ez könnyebben is megy. Hamarabb kötnek új kapcsolatokat, barátságokat a helyi lakossággal.” Óriási szöveg, hehe!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Berend T. Iván (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.