idezojelek

Iván bácsi beszól

„Kegyetlenül kiosztotta Orbánt a világhírű magyar akadémikus” – heherészik a retrobolsevik Nyugatifény azon, hogy Berend T. Iván kóstolgatta minap a magyar miniszterelnököt.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

„Kegyetlenül kiosztotta Orbánt a világhírű magyar akadémikus” – heherészik a retrobolsevik Nyugatifény azon, hogy Berend T. Iván az orosz–ukrán háború kapcsán kóstolgatta minap a magyar miniszterelnököt a Die Presse hasábjain. Berend a kormányfő egyik beszéde nyomán arra jutott, hogy Orbán „megbékélési politikája” az 1930-as éveket idézi fel, amikor Hitler már javában háborúra készült, de a világ többi része még a békés tárgyalások szükségességét ismételgette. (Hogy ebben mi a „kegyetlen kiosztás”, nem sikerült megfejtenem.)

Mostanában sokat szerepeltetik az ellenzéki médiumok a kilencvenharmadik évében járó Berend T. Ivánt, a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnökét. Ez azért is érdekes, mert hősünk 1990 óta az általa addig rendszeresen leszólt Egyesült Államokban él, jóllehet előtte az MSZMP Központi Bizottságának harsány tagjaként a marxizmus–leninizmus nagyszerűségét hirdette. (Nevét a Munkásőrség alapítói között is megtaláljuk.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iván bácsi nemrég A bevándorlás lehetőség is címmel írt ismeretterjesztő cikket a Népszavába. Beleolvasva a dolgozatba hamar kiderül: szerzője aligha járt még a bevándorlók által szilánkosra aprított nyugat-európai peremkerületekben, ahová a rohamrendőrség is csak páncélozott járművekkel mer látogatást tenni. De még a svéd nagyvárosok szerecsenpopulációjára se csodálkozott rá… Írását a humorra fogékonyak számára ajánlom: „A képzett és magasan képzett bevándorlók maguk igyekeznek a nyelvet, szokásokat, helyi kultúrát minél előbb elsajátítani, számukra ez könnyebben is megy. Hamarabb kötnek új kapcsolatokat, barátságokat a helyi lakossággal” – írja az ápolóit kijátszó Iván bácsi.

Borítókép: Berend T. Iván (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.