idezojelek

Napi kesergő

Szerintem Éva asszony fölkereshetné végre a múzsáját. De legalább a kezelőorvosát.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Lassan megszokjuk, hogy az orbáni diktatúra elől Olaszországba emigrált íróházaspár, Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva időről időre tájékoztat bennünket saját borús közérzetéről, az óhazára Orbán Viktor képében leselkedő veszedelmekről. Kivált Éva asszonyba szorul rengeteg mondanivaló, minap például azt írta a közösségi oldalán, hogy már nincs is kedve híreket nézni, ordas hazugságokat elemezni, külföldön magyarázkodni az ámokfutó „békeharcos” miatt. Színigazgatók összeesküvés-elméleteit, újabb és újabb hazudozásait sincs kedve végignézni, és abból is elege van, hogy „egy a jelszó, a béke”, hiszen örökké harcolnak, s bárki bármit hazudozhat következmények nélkül. „Az ember már csak legyint, és kedve sincs ellenállni, vitatkozni, harcolni, mert minek – kesereg a betűvető asszonyka. – Úgy néz ki, ez a világ most az aljasoké.”

Tavaly, amikor még volt kedve harcolni, Éva pankrátor ekképp ugrott az Orbán-kormánynak: „Kik vagytok ti igazán, Magyarországot vezető gazemberek?” Máskor nemes egyszerűséggel közölte, hogy a világnak már csak az elborult elméjű söpredékei állnak szóba a magyar kormánnyal. Legjobban alighanem az bosszantja az idegenbe szakadt dalnokasszonyt, hogy véget nem érő átkozódásaira nem igazán vevő az internet közönsége. Panaszolja is, ha kiposztol valamit, nyomban rácuppannak, és molesztálni kezdik. „Nemcsak feministaként, polgárjogi aktivistaként, hanem humánusan érző emberként is bánt, ami itt megy. Gyomorforgató orwelli politika ez, nem kell az ujjadat lenyomni a torkodon, hogy hányjál tőlük.” Szerintem Éva asszony fölkereshetné végre a múzsáját. De legalább a kezelőorvosát.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A valóság a patrióta erőket segíti

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Légy önmagad, Európa!

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Az öngólok Európa-bajnoksága

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Új Európa Mbappétól és társaitól

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.