idezojelek

Csurkázik

Szerintem jobban járna a hazai ellenzék, ha nem ezek a Hargitai Miklósok nyúlnának a hóna alá.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Mohai Balázs

„Amit ma állít Orbán Viktor az EU-ról, az ázsiai rokonságról, a bevándorlásról meg arról, hogy kik a barátaink és kik az ellenségeink, az egy marginális kisebbség, a Csurka-párt világképe volt” – írja Csurka népe címmel Hargitai Miklós a Népszavában. Majd azzal folytatja, 22 évvel ezelőtt erre nem lehetett politikai többséget építeni, ma viszont lehet.
„Ez az ideológiai átnevelés a NER szellemi csúcsteljesítménye” – vonja le a következtetést diadalittasan a szerző. Szegény. (Nekem vala­miért a tízmillió fasisztára panaszkodó Rákosi Má­tyás jutott az eszembe.)

De ez még nem minden, fogóddzunk erősen! Kiderül az írásból az is: Magyarországon kevesen gondolják, hogy a migráció lenne a legnagyobb veszély, amely a jövőnket fenyegeti. Mondjuk ez igaz, hiszen pontosan tudják, látják, hogy a kormányzat megállítja a kéretlenül érkező kerítésszaggatókat. Megtudjuk azt is, hogy miközben 2010 óta rendre többségbe került „Csurka népe”, „országosan azonban, bármelyik elemét vesszük is, változatlanul kisebbségben van”. (Ezt alighanem Pulai Publicus Intézete mérte.) Hargitai szerint a Fidesz egy szélsőséges és kisebbségi eszmerendszer nevében gyakorolja a hatalmat a többség felett – csak mi, birkák ezt nem vesszük észre. (Helyszűke miatt nem folytatom.)

Végigolvasva a leleplezőnek szánt írást, az ember csöppet sem csodálkozik az egymást követő Fidesz-kétharmadokon. Szerintem jobban járna a hazai ellenzék, ha nem ezek a Hargitai Miklósok nyúlnának a hóna alá. Aki ma Csurka Istvánon gúnyolódik, az alighanem még mindig a cseh kettőt nézi, háttal a képernyőnek.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Élnek, mint (Gulyás) Marci Hevesen

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.