Karácsonyi költemények

Nem múlik el nap, hogy a végtelenített kampánykörútján turnézó Karácsony Gergely ne mondana valami tenyérbe mászót a hivatalban lévő főpolgármesterről.

2019. 09. 09. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem múlik el nap, hogy a végtelenített kampánykörútján turnézó Karácsony Gergely ne mondana valami tenyérbe mászót a hivatalban lévő főpolgármesterről. Alább megpróbálom összeszedni az ellenzéki fővárosvezér-aspiráns leggyakrabban szavalt költeményeit.

Karácsonyi mószercsomag következik szörnyülködni vágyóknak: „Tarlós István rémületes teljesítmény nyújt (…), soha a rendszerváltás óta nem volt olyan gondatlan, felelőtlen, lelkiismeret nélküli vezetője a fővárosnak, mint ő (…), hagyta szétrabolni, leépíteni, szétrohadni, elszegényedni Budapestet (…), hagyta meggyalázni és megalázni a budapesti polgárok széles köreit (…), drámai mértékben nőnek az ingatlanárak, fogynak a zöldfelületek (…), akadozik a hulladékszállítás és a köztisztaság (…), Budapest lakossága az elmúlt kilenc évben kárvallottja volt a fideszes városvezetésnek…” És így tovább.

Az egész attól röhejes, hogy – mint azt már megírtuk – a londoni Economist Intelligence Unit napokban megjelent rangsora szerint Budapest a világ legélhetőbb városai között a 35. helyen áll a megvizsgált 140 között. Megelőzzük például Londont, New Yorkot, Los Angelest, Rómát, Madridot, Dublint és Lisszabont. Kereken húsz helyet léptünk előre a metróalagútban elakadt Demszky-idők Budapestjéhez képest – kilenc év alatt több fejlesztés történt a fővárosban, mint az előtte lévő két évtizedben összesen, így lettünk immár hosszú évek óta Kelet-Közép-Európa legjobbja. A közzétett rangsor indoklása szerint a legbiztonságosabb világvárosok egyikének számító Budapest a turisták legkedveltebb célpontja Európában.

Vajon merre vizsgálódhatott a térképpel hadilábon álló Karigeri?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.