Kell egy Lajos!

Én azt gondoltam, Korózs Lajos videófilm-rendezőt darabig háttérbe vonja majd a pártvezetés, de nem.

2020. 10. 27. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazságossá kell tenni a nyugdíjemelés technikáját és a 13. havi nyugdíjra szánt összeg elosztását – közölte minap Korózs Lajos. A szocialista gondolkodó szerint ugyanis a kormányzat szándékosan alultervezte az inflációt, már a költségvetés tavaly nyári elfogadásakor látszott, hogy a pénzromlás üteme idén lényegesen magasabb lesz, mint amivel számolt. Az 1,2 százalékos visszamenőleges emelés lehetett volna akár 1,5 százalék is, mivel az élelmiszerek inflációja mintegy nyolcszázalékos. Így viszont a többség havonta alig néhány száz forinttal kap majd többet. Ne szépítsük, összegzett a felháborodott gazdaságkutató: „Orbán Viktor gyakorlatilag kifosztja a nyugdíjasokat.”

Nem mennék most itt bele semmiféle számháborúba, de helyesebb lett volna, ha Lajos közgazdász talán inkább saját pártja ámokfutásának éveiben háborog a kifosztott nyugdíjasokért. Akkor viszont hallgatott, mint hal a szatyorban. Mindenesetre már ennyiből is látni, hogy Korózs Lajost nem az eszéért alkalmazza a szocialista párt, bár ismeretlen okból rendre őt küldik a különféle fórumokra hőbörögni. (Pedig lenne helyette egy egész sor kipróbált delnő, például a középtávfutó Gurmai Zita vagy maga Bangóné az ő elsöprő egójával…) Lajos a múltkor kijelentette, az MSZP hatalomra kerülése esetén (így mondta, becsszó), azonnal 700 milliárd forinttal növelné a gyógyításra szánt kiadásokat. Nagy derültséget okozott, néhányan szelíden lehülyézték.

Én egyébként azt gondoltam, Lajos videófilm-rendezőt darabig háttérbe vonja majd a pártvezetés, azok után, hogy nyáron épületeset bukott a „nagyszerű asszonnyal”, Németh Athinával. De nem. Sokoldalú Lajos alapember az MSZP-ben. Talán a lámpát is ő oltja el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.