Szájhős, persellyel

Tordai Bence, a visszaeső parlamenti randalírozó a közösségi oldalán gyűjtést kezdeményezett.

2021. 04. 29. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Röviddel azután, hogy az Országgyűlés megszavazta a párbeszédes Tordai Bence 8,2 millió forintos büntetését, a visszaeső parlamenti randalírozó a közösségi oldalán gyűjtést kezdeményezett. „Varga Mihály őrangyala, Kövér László azért sújtott rekordbírsággal, mert számon mertem kérni a minisztert a budai orvosi rendelőktől elvont 9,3 milliárd forint ügyében” – tájékoztatta követőit Tordai, majd megadta számlaszámát, ahol „minden támogatást nagy köszönettel fogad”.

A jelentéktelen pártoknak izgága képviselőkre van szükségük. A Párbeszédnek Tordai főnyeremény, a jámbor állampolgárnak viszont megrázó élmény. (Tordainak egyetlen vágya, hogy róla szóljanak a hírek. Egy ízben valami zavaros molinót feszített ki a Lánchídra, reménykedve, hogy emiatt elviszik a rendőrök, ám a kutya se foglalkozott vele. Máskor a szónoki pulpituson egy végtelenített „CÖF-ögéssel” jelezte előrehaladott állapotát.) Ha újranyitna a Lipót, talán kórtermet neveznének el róla. Vagy a gumiszobát.

Amúgy nem ritka a kalapozás odaát. Korábban Juhász Péter, a „füttyös Juhász” is gyakran élt vele. (Miközben panorámás budai luxuslakást bérelt, fáradalmait pedig a kies Riviérán pihente ki…) A lódoktor műrepülő, Hadházy Ákos is sűrűn perselyezik.

A kommentelők meg öklendeznek: „Ha befognád a büdös szádat és nem akadályoznád a parlamenti munkát, nem kellene tarhálnod. Ez már nagyon megy!”, „Megvan a romantikája annak, hogy ön, aki havi kétmilliót tesz zsebre, a dolgozó emberekkel fizettetné ki a büntetését.”, „Teszik, amit tesznek, aztán a felelősséget meg a büntetést nem akarják vállalni! Milyen ember ön?” Utóbbi persze költői kérdés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.