Eleonóra 2024. február 21.
logo

Karácsony kérjen tanácsot Lacknertől!

Veér Gyula
2019.11.28. 14:21
Karácsony kérjen tanácsot Lacknertől!

Karácsony Gergelynek ahhoz, hogy a választási kampányban elhangzott ígéreteit teljesíteni tudja – amihez még hozzá sem kezdett –, máris 50 milliárd forintra van szüksége. A kormánytól. Hogyhogy? A főváros pénze hol van? Eltűnt? Ilyen gyorsan? Ennyi erővel Karácsony koalícióban kormányozhatná Budapestet a Fidesszel, hiszen a pénzt a kormánytól kapja. Furcsa egy helyzet. Úgy emlékszem, van Kispesten egy volt MSZP-s önkormányzati képviselő, aki szerint, aki nem keresi meg az évi százmilliót, az hülye. Javaslom, Karácsony Gergely ezentúl kérjen pénzügyi tanácsokat Lackner Csaba elvtárstól.

A baloldal nem tud építkezni, fejleszteni, nem képes alkotni és nem mer vállalkozni, csakis saját zsebre. Megfúrták a világkiállítást és az olimpiát is. Budapest 2010 és 2019 között elérte, hogy világvárosi rangra emelkedett, nőtt a turisták száma, beruházások, felújítások, új épületek, iskolák, óvodák, templomok, stadionok épültek. A főváros európai kulturális és sportközponttá vált, ráadásul az unió legbiztonságosabb fővárosaként emlegetik. Arról nem is beszélve, hogy bennünket, magyarokat pártszimpátiától függetlenül a sportsiker összehoz, egységes nemzetté tesz.

2019 meghozta a visszarendeződést. Miután Karácsony visszafoglalta a fővárost (a töröktől, a Habsburgtól, kitől?) és egyvégtében az egészségügyről, annak fejlesztéséről beszél, mégsem kell neki a szuperkórház, és már nem akarja folytatni a Liget-projekt kulturális fejlesztéseit sem. Karácsony rosszul képviseli a főváros érdekeit, fogalmakat kever össze, mert azt képzeli, hogy Budapestnek van országa és nem az országnak fővárosa. Ennek ellenére a kormány a már korábban megfogalmazott és Tarlós István főpolgármester úrral egyeztetett fejlesztési terveket támogatni fogja, mert egy keresztény és nemzeti kormány betartja szavát, teljesíti, amit megígért. Nem úgy, mint a fővárosban hatalomra került balliberális társaság.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.