Közveszélyt okoznak az oltásellenes ellenzéki orvosok

A DK egészségügyi „szakembere”, orvospolitikusa nyíltan a kínai vakcina ellen kelt hangulatot.

Veér Gyula
2021. 03. 19. 11:00
null
A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinája a Hungaropharma budapesti logisztikai központjában 2021. március 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon minden gyermek megkapja a kötelező oltásokat annak érdekében, hogy biztonságban fejlődjön és felnőjön. Nem kérdezik a szülőket, hogy akarják-e gyermeküknek az oltást vagy nem. A szülőt az oltás elmulasztása esetén büntetőjogi felelősség terheli. A cél, hogy csökkenjen a csecsemőkori, gyermekkori halandóság. A koronavírus elleni oltást nem lehet ugyan kötelezővé tenni, de miért nem lehet megbüntetni azokat, akik tudatosan az egészségügyi szakemberek ellen agitálnak, a betegségből is politikai kérdést kreálnak?

A Magyarországon hatóságilag engedélyezett összes védőoltás biztonságos és hatékony, és büntetni kellene azokat, akik támadják az egészségünk érdekében, életünk védelmében éjjel-nappal dolgozó orvosokat és ápolókat. Etikátlan kijelentéseket tesznek, miszerint a vírus kockázata vállalhatóbb, mint maga az oltás; mondja mindezt egy háziorvos. És még mindig nem vették el a diplomáját! A DK egészségügyi „szakembere”, orvospolitikusa egyenesen odáig merészkedik, hogy nyíltan a kínai vakcina ellen kelt hangulatot.

Hogyhogy ellene nem indult még szigorú etikai eljárás? Csak nem azért, mert Gyurcsány Ferenc bizalmi embere, akinek megengedett az uszítás és a hergelés? Nagyon helyénvaló és jogos, hogy már megbírságolták az erdőkertesi háziorvost, aki megtagadta az oltások beadását. Az ilyen orvos nem orvos, hiszen aki a járvány kellős közepén súlyosan veszélyezteti a rábízott emberek életét, egészségét, az közveszélyokozással is alaposan gyanúsítható. Az a minimum, hogy a működési engedélyét hatóságilag bevonják.

Ha azt szeretnénk, hogy megszűnjön a járvány, ismét mindenki élhesse a régi megszokott életét, a gazdaság működjön, a szállodák, a színházak, a különböző kulturális létesítmények ismét fogadhassanak érdeklődőket, akkor magunk mögött kell tudni a koronavírus-járványt, aminek a virológusok szerint egy feltétele van: hogy mindenki oltassa be magát.

A borítóképen: a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinája

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.