idezojelek

A Nyugat olyan, mint durcás bentlakó az öregotthonban

Manfred Weber és az unió balliberális vezetői szívesen fűtenének azzal az orosz gázzal, amellyel bennünket megrövidítenének.

Cikk kép: undefined

Manfred Webernek, az Európai Néppárt elnökének egy német lapinterjúban megjelent múltkori nyilatkozata, miszerint elege van abból, hogy Orbán Viktortól függ az Európai Unió, már kellőképpen felháborította azt a több millió magyar polgárt, aki szimpatizál a miniszterelnökével. Azzal a kijelentéssel se tudta megkedveltetni magát, miszerint az unióba érkező földgázt igazságosan kell elosztani a tagországok között.

Weber úr kellemetlen megszólalását követően röppent fel a hír: az Európai Bizottság (EB) felhatalmazná magát egy új vészhelyzeti intézkedésre, amellyel kényszeríthetné az uniós tagállamokat gázfogyasztásuk csökkentésére. Az EB e jogosultság birtokában kívánja kezelni a következő hónapokban várható gáztartalékhiány következtében keletkező energiaválságot. Az EB és Manfred Weber gázelosztással kapcsolatos képmutató sunyisága egészen elképesztő.
Tudjuk, a néppárt elnöke és az EB vezetése nem kedveli a jelenlegi magyar kormányt, és nagy örömmel megcsapolná a gáztárolóinkat. Azokat a tárolókat, amelyekbe színtiszta orosz gáz érkezik. Hogy is van ez? A magyar tárolókból jöhet az orosz gáz, csak közvetlenül az oroszoktól nem jöhet?
Webernek elege van a magyar miniszterelnökből, és elege van Guy Verhofstadt belga EP-képviselőnek is, aki – enyhén szólva − szintén nem barátja a magyar miniszterelnöknek. A megveszekedett balliberális belga azt tudta mondani a Twitteren, hogy Orbán Viktor terve az európai demokrácia lerombolása. Verhofstadt ugyanis európai demokráciának nevezi azt a demokráciának hazudott balliberális diktatúrát, amely egyre több kárt okoz Európának, s amelyet valóban felválthatna a nemzeti-konzervatív jogállamiság.

Manfred Weber és az unió balliberális vezetői (Verhofstadtot is ide értve) szívesen fűtenének azzal az orosz gázzal, amellyel bennünket megrövidítenének. Ebben a felfogásban nagyon kevés a logika, viszont annál több a rosszindulat.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin „gyűlöli az életmódunkat […] visszataszítónak tartja a szabadságot, a demokráciát és a jogállamiságot”, ezért az EU is háborús célpont – mondta a néppárt elnöke ugyanabban az interjúban, amelyben Orbán Viktort is bírálgatta. Nem tudjuk, hogy Putyin elnök gyűlöli-e azt a nyugati életmódot, amely egyre nagyobb léptekkel halad az abnormalitás felé, de ha azt a fajta szabadságot, demokráciát és jogállamiságot tartja visszataszítónak, amely Ukrajnában dívott a háború kitörése előtt, akkor értjük, hogy miért szakadt el nála a cérna.

Weber éles logikával ráébredt, hogy az évszakok változásával előbb-utóbb eljön a tél, ezért az EU-nak fel kell készülni arra, hogy az orosz elnök tovább korlátozza vagy teljesen leállítja a földgázszállítást. A néppárt elnöke nemcsak feledékenynek, de agymosottnak is nézi Európa polgárait (egy részük lehet, hogy tényleg az), akik talán már nem emlékeznek arra, hogy Nyugat-Európa balliberális agytrösztje mondott nemet az orosz gázra. Arról az orosz energiaforrásról mondtak le, amelyre amúgy nélkülözhetetlen szükségük lenne. Úgy viselkedtek, mint durcás bentlakó az öregotthonban, aki azért folytat éhségsztrájkot, mert haragszik a szakácsra.

Manfred Weber szerint az Európai Tanácsnak döntenie kell egy kötelező érvényű energiaszolidaritásról annak érdekében, hogy az unió országai ne csak magukkal törődjenek. Amikor a nyugati politikai zsenik kötelező embargókat hirdettek az orosz kőolajra, akkor vajon gondoltak-e azon országokra, amelyeknek a gazdasága nagymértékben függ ettől az energiaforrástól?

Szó sem volt szolidaritásról. Ha Orbán Viktor nem küzdene olyan állhatatosan a magyarok elemi érdekeiért – jelen esetben a számunkra nélkülözhetetlen orosz kőolajért és földgázért −, akkor ugyanolyan gondok elé néznénk, mint amilyenek a németeket fenyegetik télen. Lehet, hogy Orbán Viktorból elege van a német politikusnak, mi viszont sokat köszönhetünk neki.

Az EU „demokratikus elkötelezettségű” vezetői úgy hoztak döntéseket az oroszellenes szankciókról, hogy nem kérdezték meg az unió választópolgárait. Most ugyanezek a hölgyek és urak (Weberrel az élen) szemet vetettek a magyar tárolókban gyarapodó orosz földgázra. Igazságos elosztásról beszélnek, mert ráébredtek, hogy a döntéseikkel nagyon melléfogtak.

Orbán Viktor időben jelezte, hogy a szankciók nem lesznek eredményesek és visszaütnek azokra, akik kitalálták. A magyar miniszterelnökre azonban nem illik hallgatni nyugaton. Utólag persze lehet csendben követni a lépéseit, soha nem elismerve, hogy már előre látta a rossz döntések következményeit.

Weber szerint a feltöltött tározókkal rendelkező országok szerencsésebbek, mint azok, amelyeket energiahiány sújt. Igen, valóban szerencsésebbek. De nem azért, mert van gázuk, hanem mert olyan vezetőik vannak, akik nem a globalista elvárásoknak akarnak megfelelni, hanem saját választópolgá­raik érdekeit képviselik.

A szerző író, újságíró

Borítókép: Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője (Forrás: EP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.