idezojelek

A jászberényi választás bizonyíték arra, hogy hazánkban működik a demokrácia

A Jobbik most lelkesen ünnepli a jászberényi eredményt, de ne tévesszen meg bennünket ez a nagy lelkesedés, a lokálpatrióták iránti szimpátia.

Cikk kép: undefined

„Csúnyán leszerepelt a Fidesz Jászberényben” – ezzel a címmel tudósított a 24.hu a legutóbbi jászberényi időközi önkormányzati választás eredményéről. A cím azonban megtévesztő, mert a Fidesz–KDNP a polgármesterségért nem indított jelöltet. A négy induló közül ketten függetlenként vettek részt a megméretésben, és egy-egy jelöltet állított a Közösen Jászberényért, valamint a Mi Hazánk. Igaz, a Fidesz–KDNP támogatta a független Besenyi Orsolyát, a helyi kórház orvos-igazgatóját, aki csaknem 30 százalékos eredménnyel a második helyen végzett a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltje, Budai Lóránt mögött. Tény, hogy a jobbikos, magát lokálpatriótának tartó Budai (2019 óta a város polgármestere) a maga 67 százalékával nagy győzelmet aratott, és az egyesület is szép eredményt könyvelhetett el a tíz egyéni körzetben szerzett többségével.

A Jobbik persze azonnal megszólalt. A párt szerint a választási eredménynek az a tanulsága, hogy egy igazi lokálpatrióta csapat kétharmaddal is képes győzni a pártérdekekkel szemben. Mondja ezt az a Jobbik nevű párt, amelynek – formailag − Budai Lóránt is a tagja. Őt ezek szerint a pártja pillanatnyilag nem annyira igazi jobbikosnak, hanem inkább igazi lokálpatriótának tartja.

Mindannyian tudjuk, a lokálpatrióta érzületnek jelentős a vonzereje, de mindjárt hozzátehetjük, hogy Magyarországon ez a vonzerő édestestvére a hazaszeretetnek és a szereteten alapuló keresztény szellemiségnek. Azt is tudjuk, hogy az ezekhez kapcsolódó érzésekkel vissza lehet élni. Ezt azért fontos hangsúlyozni éppen a jászberényi választások fényében, mert a Jobbik valamikor radikális jobboldali pártként tűnt fel az országos politika színpadán, s eleinte jobbról támadta a nemzeti-keresztény irányultságú Fidesz–KDNP-t. Úgy tett, mintha nemzeti elkötelezettség dolgában képes lenne túlszárnyalni nagy riválisát.

Sokan el is hitték, hogy ez a párt lesz a nemzet nagy ígérete, bár egyes prominens tagjainak antiszemita és romaellenes megnyilvánulásai sokakban kétségeket ébresztettek. Azután bekövetkezett a nagy fordulat: a Jobbik elárulta korábbi, nemzeti önrendelkezést hirdető céljait, s ezzel szembeköpte választóit és saját magát. Nem szavazta meg a bevándorlást szabályozó alaptörvény-módosítást, támogatta a CEU-t és Soros György szervezeteit, a tavalyi országgyűlési választások előtt látványosan behódolt Gyurcsány Ferenc DK-jának és összefogott a globalista érdekeket kiszolgáló balliberális pártokkal. (Az már a sors iróniája, hogy a DK ezúttal kihátrált Budai Lóránt mögül.)

Szóval, a Jobbik most lelkesen ünnepli a jászberényi eredményt, de ne tévesszen meg bennünket ez a nagy lelkesedés, a lokálpatrióták iránti hatalmas szimpátia. Ez a társaság lelkesedett már sok mindenért. Láttunk tőle náci karlendítést, a Duna-parti cipőkbe köpködést, zsidók parlamenti listázását, majd ugyanezzel a lendülettel összeborulást azzal a balliberális ellenzékkel, amelynek Brüsszelbe rohangászó tagjait Rákay Philip médiaszereplő joggal nevezte hazaáruló tagozatnak.

Az ellenzék jászberényi győzelme figyelmeztető jel. Nemcsak a nemzeti oldal pártjai, hanem a helyi érdekek képviselete iránt elkötelezett valódi civilek és lokálpatrióták számára is. Figyelmeztető jel, mert a patriotizmus lehet őszintén gondolt törekvés, de lehet értéktelen transzparens is, amely mögött politikai kaméleonok menetelnek. Ott menetel például az amerikai pénzekből kampányoló Márki-Zay Péter, a hódmezővásárhelyi polgármester és volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki egyesek számára azért hiteles, mert azt hirdeti és hirdette magáról, hogy jó keresztény. Másoknak Gyurcsány Ferenc az igazi, mert egyszer azt állította, hogy bérmálkozott egy darabig. Ezek az urak azonban éppen azt a magyar kormányzatot igyekeznek megtorpedózni, amely heroikus küzdelmet vív a nemzetközi balliberális túlerővel szemben.

Vegyük észre: a jelenlegi magyar kormány már a negyedik ciklusban bizonyítja – nem szavakkal, hanem tettekkel –, hogy amit hirdet, azt komolyan gondolja. Hosszú ideje védelmezi nemzeti érdekeinket, szuverenitásunkat. Ezt látványosan bizonyítják a nyugati fenyegetőzések, pénzelvonások, az ellene irányuló politikai és médiatámadások.

Jászberény pedig bizonyíték arra, hogy hazánkban működik a demokrácia. A választók vasárnapi döntését éppúgy tiszteletben kell tartani, mint a múlt év április 3-ait.

A szerző író, újságíró

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Budai Lóránt (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.