idezojelek

Amit Karácsony művel, az törvénytelen adathalászat

A Lánchídon a vidékiek is át szeretnének menni rajta kocsival, és nem óriási kerülőkkel. Milyen jogon gondolják a Városházán, hogy erről csak a budapestiek dönthetnek?

Cikk kép: undefined

Kézbesítette a posta Karácsony Gergelynek a „Budapesti Lakógyűlésre” hívó kérdőívét minden budapesti lakosnak, a levél fejlécében névre szólóan, és a lap alján egyedi azonosítóval. Mindezek ellenére Karácsony Gergely főpolgármesternek van képe levele tetején a negyedik sorban dőlt betűvel leírni, hogy „A szavazás anonim módon történik”, és eme első és legnagyobb, és tegyük hozzá, legveszélyesebb hazugságától nem szakad rá irodája mennyezete! Anonim akkor lenne a szavazás, ha a levél felső egyharmadát, ahol a budapesti polgár neve olvasható, vastag nagybetűkkel és ahol éppen a lap hajtása van, a budapesti polgár letépné, és alul pedig, a lap alján a főpolgármester aláírása alatti sötétszürke mezőt, ami az egyedi azonosítót tartalmazza, egy ollóval levágná, és így adná be szavazatát. Akkor, és csak így lenne anonim a kérdőív kitöltése, enélkül nem.

Éppen ezért felszólítunk minden budapesti lakost, hogy valósítsa meg a főpolgármester dőlt betűs állítását, tépje le a levél felső harmadát, amin a címzett neve áll, alul ollóval vágja le az egyedi azonosítóját, és ezek után lásson hozzá bármi máshoz, hogy mit kíván a főpolgármester szíves tudomására hozni valóban törvényesen anonim módon, és amennyiben óhajt, mit kíván kezdeni a hazug és manipulatív kérdéseivel. Csakis ezt követően lehet és szabad nekilátni a négy kérdés őszinte megválaszolásának. No nem az ott felkínált hazug és félrevezető állítások közül választva, hanem egy harmadikat odaírva. Egy szívből jövőt és őszintét. Ami a budapesti polgárokból kikívánkozik.

Az első kérdésre, mely azt kérdezi, hogy „Ön szerint szerint mi lenne az igazságos?”, például azt, hogy ha Karácsony egyszer s mindenkorra befejezné a hazudozást, valamint betartaná a törvényeket és a szerződéseket. A második kérdésre, hogy „Ön szerint ebben a helyzetben mit tegyen a városvezetés?”, röviden azt, hogy takarodjon az eladni tervezett Városháza épületéből az egész bandája mind egy szálig, és fejezze be a hazaárulást. A harmadik kérdésre, hogy „Ön szerint ebben a helyzetben mit kellene tennie a kormánynak?”, egyszerűen azt, hogy tételesen cáfolja meg a főpolgármester hazug állításait, és a be nem tartott szerződés alapján ne adjon ezeknek a tolvajoknak egy fillért se az adófizetők pénzéből, mert bizonyítottan másra költik és ellopják.

És végül a negyedik kérdésre, hogy „Ön szerint milyen legyen a közlekedés a Lánchídon?”, csupán azt, hogy legyen úgy, ahogy Széchenyi megálmodta: Könnyítse meg az átjutást Budáról Pestre és Pestről Budára, ne pedig nehezítse! Mert hidat azért építenek normális vezetésű városokban a folyók fölé, hogy azon könnyebben juthassanak át az emberek a folyó túloldalára. A híd, mint olyan, normális helyeken erre van kitalálva. Mert több híd, kevesebb dugó – kevesebb híd: több dugó. Ami nem mehet át a Lánchídon, eldugítja a többi hidat.

Ez csak Karácsony szellemi képességét haladja meg, másokét nem. De Budapest jelenlegi vezetése azért újít fel hidat, hogy meggazdagodjanak az ellopott pénzből és utána korlátozzák az átjutást. Adják vissza a Lánchidat ne csak a fővárosiaknak, hanem az egész országnak! Mert ezt ígérték és ezt írták alá! Hogy a teljes közlekedést visszaállítják határidőre. S mivel nem ezt tették, most már a szerződés szerint nem járó pénz nélkül tegyék meg, de azonnal. Ez a híd az egész országé, nem csak a budapestieké! A vidékiek is át szeretnének menni rajta kocsival, és nem óriási kerülőkkel. Milyen jogon gondolják a Városházán, hogy erről csak a budapestiek dönthetnek?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedves fővárosiak, még egyszer ideírom: el ne felejtsék a szavazólap fölső harmadát és az alját az egyéni azonosítóval letépni. Mert ha ott hagyják, írhatnak bármit a kérdésekre, mindenki, a nevével és címével együtt, az ellenzék adatbázisát fogja önként gazdagítani, mert erre kellünk nekik. Ne hagyják lekáderezni magukat! Fejezzék ki szándékukat valóban anonim módon, ahogy a levél tetejére álságosan odaírták. Legyen ezúttal úgy, ahogy leírták!

Borítókép: Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés ülésén (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.